X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Забавления

1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор, от Вятър и вода

Офертата е разграбена! от 24.03.2017г до 06.04.2017г
Грабнати ваучери:
36
Предоставено от: Вятър и вода Язовир Искър
Цена: 20лв 10лв
Запиши се за известие при нова оферта от Вятър и вода
Email:

За офертата

Вятър и вода ви предлагат да се повозите на ветроходна лодка не само като туристи. Ще ви научат какво трябва да знаете и правите, за да приведете заедно лодката в движение. Това ще бъде един час романтика и с нищо несравнимо усещане за приключение!

1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор - за 10лв, вместо за 20лв!

Повече за лодката и плаването:

Лодката: Ял-6 е "гребно-ветроходна лодка". Платноходката е дълга 6 метра. Управлява се под платна от 5 души (в състезателни условия). Първообразът е спасителна лодка. Модерният вид стъкмяване включва грот (голямо платно) и стаксел (малко платно) както и още много странни и непознати неща, с които ще се запознаете.

Ролите на екипажа:
• Рулеви (шкипер) - стои най-отзад в лодката и се грижи за нейното управление. Кормилото тук се казва рул;
• Гротшкотсман - в подреждането е втори отзад напред. Грижи се голямото платно (грот) да е в правилното положение спрямо вятъра и търсения курс. Конкретните действия, които изпълнява, са да тегли и отпуска въжета (шкоти). Гротът е главният двигател на лодката;
• Стакселсшкотсман - следващият напред в лодката. Неговата задача е малкото платно (стаксел) да е в правилно положение. Конкретните действия, които изпълнява, са да тегли и отпуска въжета (шкоти);
• Стакселът има две основни функции - подпомага правилната работа на грота и играе решаваща роля за бързото пресичане на линията на вятъра (поворот);
• Рейкови - отговаря за правилното положение на реята. Това е пряко свързано с нормалното функциониране на грота, както и с безопасността на лодката;
• Носови - гледа и информира за случващото се пред лодката. Грижи се за баланса на лодката, като се мести на ляво или дясно.

Вятърът: Идеалният случай за това плаване е вятърът да е между 2 и 5м/сек. При по-слаб вятър лодката трудно ще се движи (или съвсем ще спре), а при по-силен вятър става трудно за начинаещи, а от един момент нататък - невъзможно и опасно.

Възползвайте се от офертата на Вятър и вода и си подарете малко време насаме с природата. Бъдете капитан на собствените си желания! Действайте!

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 1 Април до 30 Април 2017г

С предварителна резервация на: 089 70* **** (скрит).

При неявяване на направена резервация, ваучерът се счита за използван.

Един ваучер е за един човек.

В едно плаване могат да участват групи от до 10 човека, едновременно с 2 лодки.

Деца между 8 и 14 години се возят безплатно, но не участват в управлението.

Деца до 7 години не се допускат с оглед на тяхната безопасност.

Плаването се съобразява с метеорологичните особености.

Преди плаването се провежда задължителен първоначален инструктаж.

Прочети още
5.00 от 6 оценки
2
Всички отзиви
6 · 100%
Отзиви от Мъже
1 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Жени
4 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Milena преди 3 години
Беше страхотно изживяване! Благодаря.
 · подкрепям!
Христо преди 3 години
изключително преживяване.лошо време уцелихме и по-малко плавахме,но капитанът беше много отзивчив и позитивен.ще повторим пак,ако има оферта отново.
 · подкрепям!
Адрес и контакти
Профил
Офертата е осигурена от Вятър и вода
Язовир Искър, къмпинг Иструм парк
Тел.:
089 70* **** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Неделя 10:00 - 18:00ч.
За фирмата
Профил
Още за Вятър и вода вижте в профила им в Grabo.bg

Ветроходство с Вятър и вода - ветроходен клуб, който предлага пътешествия с ветроходна яхта, обучения по ветроходство и мореплаване, участие в регати за ветроходци и новаци, новини и информация за ветроходството, вятъра и водата, както и кратки плавания на язовир и море.

Вятър и вода е пристанът на вашите ветроходни мечти и занимания. Ще се радват, ако освен техни гости в интернет, споделите с тях пиянството на вятъра, водата, слънцето, емоцията.

Ветроходството е адреналин, скорост, еуфория, чувство за свобода, чувство за мимолетност и вечност. Плющене на ветрила, водни пръски, отблясъци. Плаването е спокойствие, наслада, медитация, забрава, магия. Игра на птици и риби, залези, сумраци, изгреви, облаци, дъги. Ветроходството е наука. Сили, площи, обеми, вектори, моменти, формули. Ветроходството е откривателство - нови хоризонти, нови земи, нови предизвикателства, нови постижения, нови граници, нова тръпка. Ветроходството е страст.

Забавление, отмора, наслада - това са простичките отговори на въпроса "какъв е смисълът от ветроходството сега, когато имаме дизелови, бензинови, електрически двигатели; да не говорим за последните достижения на науката. Има и друг отговор, но до него стига всеки сам. Смисълът е в чувството - прави ли те щастлив или не. Мнозина ги прави. България е държава със слабо развито ветроходство. Вятър и вода вярват, че много от истинските любители на ветроходството още не са го срещнали. И ще са щастливи да поправят тази несправедливост.

Плаването с ветроходна лодка е дейност, която поражда много възможности. Вятър и вода имат много идеи, които ще реализират малко по-малко. Когато имате предложения - не се колебайте да ги споделяте и заедно ще ги осъществявате.

Ветроходните им планове включват програми с акцент върху плаването като изживяване - без да е необходимо задължително да имате някакви умения. Ще ви покажат само най-важното, за да се чувствате добре на борда. Ще има програми с акцент върху обучението - без да се ограничаваме до уменията на екипа, с който стартират - ще канят гости-експерти, когато вие ни надминете. Ще има програми, които ще съчетават от двете.

Ето някои интересни неща. Знаете ли каква е границата на скоростта за плавателни съдове? Има две възможни състояния на кораба при плаване - на водоизместване и на глисиране. Когато корабът е във водоизместващо положение, максималната скорост е ограничена от дължината му. При подходящи условия той може да излезе на глисаж, което означава, че вече не тежи във водата с реалната си маса, а "планира" по нея. В този случай скоростта може да нарасне значително.

Ветроходните лодки не са ограничени от максималната скорост на вятъра, макар че именно той е техният двигател. Има съдове, които надбягват вятъра, без да използват друг двигател. Любопитно ли ви е защо и как? Ако такива въпроси ви вълнуват, страницата на Вятър и вода ще е интересна за вас дори никога да не стъпите в лодка. Добре дошли на борда!

Офертата е осигурена от ВЯТЪР И ВОДА ООД, ЕИК: BG201900047.

Въпроси и отговори1
За да участваме, задължително ли трябва да сме петима или става и с по-малко участници? Всеки 1 ден от седмицата ли може да се плава?
Здравейте. Не, не е задължително да сте петима. Може да сте сам. Предимството да сте петима е, че може да изберете ден и час на плаване, докато ако сте сам трябва да се съобразите кога има група от единични клиенти, които формират група, за да плавате.
Да, всеки ден от седмицата може да организираме плаване, стига да сте се обадили предварително (желателно е 2 дни в аванс) и да има достатъчен брой хора. През седмицата може да се чуем, за да ви информираме какви възможности има за дни и часове към момента. До скоро.
Предишни оферти4
Още оферти забавления
Рисуване под насоките на художник, плюс напитки - за двама възрастни или за дете, или картина по избор
49 лв. 70 лв. 6.08 - 31.08
11 : 40 : 03
бул. България 69
-30%
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати