X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Здраве

Бърз скрининг тест за откриване на антитела IgG и IgM срещу Covid-19 в организма, от СМДЛ ЛаборЕкспрес 2000

Офертата е разграбена! от 13.05.2020г до 02.06.2020г
Грабнати ваучери:
15
Предоставено от: СМДЛ Лаборекспрес 2000 ул. Брегалница 4
Цена: 35лв 21лв
Запиши се за известие при нова оферта от СМДЛ ЛаборЕкспрес 2000
Email:
Други текущи оферти5

За офертата

Безотговорно към нас самите е да махнем с ръка и да пренебрегнем грижите за здравето! Проверете дали вече сте се сблъскали с вируса, който събра вниманието върху себе си през последните месеци - с ваучер за СМДЛ ЛаборЕкспрес 2000!

Бърз скрининг тест за откриване на антитела IgG и IgM срещу Covid-19 в организма 21 лв вместо 35 лв

Повече за изследването:

Бързият тест за коронавирус е комбиниран тест и детектира антитела от два различни класа - IgG и IgM срещу новият коронавирус (COVID-19). Тестът е скринингов и за потвърждаване на положителен резултат, особено на имуноглобулините от клас IgM, трябва да се използват други методи и техники като златният стандарт е PCR диагностика.

Какви са предимствата на бързия тест за коронавирус?
Предимствата на теста са неговата бързина, широкият обхват от хора, които могат да се обхванат и доста по-ниската цена на самото изследване, спрямо златният стандарт PCR. Тестът, проведен правилно от специалист, дава резултат в рамките на 10 минути. Лесното, бързо и далеч по-евтино изпълнение, позволява да се изследват много повече хора и по-бързо да се събере информация за епидемиологичната обстановка в региона.

Какви са основните ограничения на бързия тест?
Ограниченията на бързия тест срещу новия коронавирус идват от самата методика. Тестът търси наличие на антитела срещу вируса, а не наличието на самия вирус. Това е и основната разлика между този тест и златният стандарт PCR.
Когато организма за първи път се срещне с непознат вирус на него му трябва време, за да подготви своята защита в лицето на антитела или така наречените имуноглобулини. Има няколко групи имуноглобулини като основно правило е, че при настъпила вирусна инфекция първо се синтезират тези от клас ИгМ, а на по-късен етап тези от клас ИгГ. При новият коронавирус COVID-19, антителата от клас ИгМ започват да се синтезират няколко дена след началните симптоми на болестта или поне седмица след първоначален контакт с болен от коронавирус.

Кога е подходящо да се изследваме с бърз тест за коронавирус?
Има две основни причини да си направим теста: да открием дали в момента сме болни от коронавирусна инфекция или да разберем дали вече не сме го прекарали.
Изключително важно е да се тестваме в правилния период, за да получим достоверен резултат!

В първият случай, ако се съмнявате за наличие на болестта в момента, трябва да сте проявили някои от основните симптоми от поне няколко дена (температура, суха кашлица, загуба на вкус, затруднено дишане и др.) или да сте били в контакт с доказано болен от коронавирус преди поне 10 дена. В този случай ще се позитивират имуноглобулините от клас IgM. Всяко изследване преди този период би дало фалшиво отрицателен резултат (Възможно е да има застъпване и да има позитивен резултат и за двата имуноглобулина).

Във втория случай, с цел да разберете дали сте прекали болестта, изследването трябва да се проведе около 20тия ден от експозицията на болен или след подобряване/изчезване на симптомите. В този случай ще се позитивират имуноглобулините от клас IgG. (Възможно е да има застъпване и да има позитивен резултат и за двата имуноглобулина).

Възможно ли е да сме болни от коронавирус, но тестът да е отрицателен?
Да, възможно е. Когато тестът не е проведен правилно и в правилният период има голям шанс той да даде фалшив резултат - както фалшиво положителен така и фалшиво отрицателен.
Проведен правилно, тестът дава отлични резултати спрямо златният стандарт PCR. Излязлата информация, че бързите са много неточни, са свързани главно с незнанието за ограниченията на теста.

Има ли ограничения златният стандарт PCR спрямо бързите тестове при коронавирус?
Да. Както вече споменахме двете методики са съвсем различни и детектират две коренно различни неща - PCR детектира самата вирусна частица, а бързият тест имуноглобулини.
Това обуславя и едно ограничение на PCR диагностиката. Тя не може да ви отговори на въпроса преболедували ли сте от коронавирус. Негативният резултат от PCR показва, че няма вирусни частици в момента на изследването, но не дава информация за миналото както антителата от клас IgG.

Тук ще намерите пълна информация за самото изследване и често задавани въпроси, свързани с него.

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 13 Май до 12 Юни 2020г

Не е необходимо предварително записване, клиентите с ваучери ще бъдат обслужвани според заетостта на лабораторията.

Резултатите от теста са готови в рамките на работния ден.

Изследването се извършва от венозна кръв.

Необходимо е да носите лични предпазни средства - маска, ръкавици и други, за да бъде допуснат за изследване.

Изследването се извършва само след предоставяне на лична карта и то няма да бъде анонимно, като ще се попълва формуляр за информирано съгласие. Положителните резултати ще се изпращат към РЗИ-Варна.

За повече информация на: 052/ 6** *** (скрит).

Прочети още
4.90 от 2049 оценки
1066
Всички отзиви
1901 · 93%
112 · 5%
22 · 1%
4 · 0%
10 · 0%
Отзиви от Мъже
309 · 90%
26 · 8%
5 · 1%
1 · 0%
1 · 0%
Отзиви от Жени
1516 · 94%
78 · 5%
17 · 1%
3 · 0%
7 · 0%
Отзиви от Варна
1612 · 93%
93 · 5%
20 · 1%
2 · 0%
9 · 1%
Отзиви от София
102 · 91%
8 · 7%
1 · 1%
0 · 0%
1 · 1%
Отзиви от Бургас
48 · 96%
2 · 4%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Добрич
31 · 86%
4 · 11%
1 · 3%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Шумен
34 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Вера преди ден
Добро отношение
 · подкрепям!
Evelina преди 2 дни
Доволна съм. Момичетата бяха бързи, усмихнати и учтиви. Ще се възползвам от други оферти!
 · подкрепям!
АНТОАНЕТА преди 3 дни
Професионалисти!
 · подкрепям!
Katerina преди 4 дни
Доволна съм от услугата.
 · подкрепям!
ВАСИЛ преди 5 дни
Отлично обслужване и внимание!
 · подкрепям!
Соня преди 5 дни
Писала съм много отзиви до сега и все положителни.
Само не можах да разбера защо за поисканото от мен допълнително изследване на йонизиран калций не се полагаше 20% отстъпка, при положение, че не се изследва в София или Германия...
 · подкрепям!
Stanislava преди седмица
Точни и коректни, както винаги! Благодаря!
 · подкрепям!
Десислава преди седмица
Доволна съм
 · подкрепям!
Десислава преди седмица
Много добър пакет!
 · подкрепям!
Атанаска преди седмица
Отлично обслужване!
 · подкрепям!
още отзиви
Адрес и контакти
Профил
Офертата е осигурена от СМДЛ Лаборекспрес 2000
Варна, ул. Брегалница 4 (в непосредствена близост до Медицински център Хелиос, на по-малко от 200м от Окръжна болница)
Тел.:
052/ 6** *** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Петък: 07:00 - 14:00ч.
За фирмата
Профил
Още за СМДЛ ЛаборЕкспрес 2000 вижте в профила им в Grabo.bg

СМДЛ ЛаборЕкспрес 2000 е модерно оборудвана лаборатория с апаратура последни модели на утвърдени и водещи фирми в лабораторната диагностика. Асортиментът на лабораторията е изключително широк и наша цел е той непрекъснато да се увеличава. Цените на предлаганите изследвания са напълно достъпни и конкурентни. За улеснение на пациентите са разработени серия диагностични пакети за различни видове заболявания и профилактика на преференциални цени.

Осигуряването на безопасността и надежността за вас и медицинския персонал при ежедневната работа с кръвни материали се осъществява чрез използването на специална затворена система за вземане на кръв, състояща се от индивидуални комплекти за еднократна употреба, които осигуряват ефективна защита, удобство и по-добро качество на пробите. Професионализмът на всеки един от екипа е още една гаранция за качеството на лабораторната дейност. В лабораторията работят утвърдени специалисти в областта на клиничната лаборатория и микробиология.

"Ние се гордеем с качествата на нашият лаборантски състав - грижа към пациента, прецизност и всеотдайност. За удобство на хората с ограничена подвижност ние извършваме посещения до домът им. Лабораторията предлага различни възможности за получаване на резултатите от вашите изследвания: на място, чрез вградената в сайта система за Online резултати, чрез куриер, по пощата или по e-mail, съгласно Вашите предпочитания.

Нашето бъдеще...
Нашата лаборатория постоянно развива своята дейност и нашият стремеж е към подобряване на качеството, намаляване времето за изпълнение и увеличаване броят на нашите изследвания. Наред с резултатите от регулярния вътрешен и външен качествен лабораторен контрол, мнението на лекарите и пациентите е от най-голямо значение при постигането на тази цел. Ето защо, наш приоритет е осъществяването на обратна връзка с всеки един от тях.
Наша най-висша отговорност е грижата за Вашето здраве! Благодарим Ви за Вашия избор и доверие!"

Офертата е осигурена от СМДЛ ЛАБОРЕКСПРЕС 2000 ООД, ЕИК: 103560642.

Въпроси и отговори1
Колко време се задържат антителата в организма и би ли бил достоверен тестът, ако съм се сблъскала с вируса преди два месеца например?
Това е ново заболяване и в медицинската литература има противиречиви данни. Нашият опит показва че всички боледували от края на февруари до момента и потвърдени в момента на боледуването имат антитела.
Предишни оферти167
Виж още
Още оферти за Здраве
Почистване на зъбен камък с ултразвук, полиране с Airflow, обстоен преглед и план за лечение
21.90 лв. 80 лв. 23.09 - 23.10
82 : 47 : 04
кв. Младост
Пълен дентален преглед, почистване на зъбен камък и полиране, или фотополимерна пломба
22.90 лв. 80 лв. 23.09 - 23.10
58 : 47 : 04
6 грабнати кв. Колхозен Пазар
Почистване на зъбен камък с ултразвук, полиране, премахване на зъбни налепи и оцветявания, плюс обстоен преглед
21.90 лв. 60 лв. 9.07 - 30.09
58 : 47 : 04
152 грабнати Център
Почистване на зъбен камък с ултразвук и полиране, плюс преглед и консултация
21.90 лв. 70 лв. 7.09 - 7.10
34 : 47 : 04
52 грабнати кв. Лк Тракия
-69%
Без "болки на растежа" при децата! Анализ на стъпалата и динамичен анализ по време на движение
7.90 лв. 20 лв. 26.08 - 30.09
58 : 47 : 04
43 грабнати ул. Ген. Колев 66
-61%
Диоптрични очила с рамка и стъкла по избор, плюс очен тест и определяне на диоптри
49 лв. 79 лв. 2.07 - 3.10
58 : 47 : 04
46 грабнати Център
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати