X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Забавления

1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор, от Вятър и вода

Офертата е разграбена! от 12.04.2017г до 21.04.2017г
Грабнати ваучери:
9
Предоставено от: Вятър и вода Язовир Искър
Цена: 20лв 10лв
Запиши се за известие при нова оферта от Вятър и вода
Email:

За офертата

Вятър и вода ви предлагат да се повозите на ветроходна лодка не само като туристи. Ще ви научат какво трябва да знаете и правите, за да приведете заедно лодката в движение. Това ще бъде един час романтика и с нищо несравнимо усещане за приключение!

1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор - за 10лв, вместо за 20лв!

Повече за лодката и плаването:

Лодката: Ял-6 е "гребно-ветроходна лодка". Платноходката е дълга 6 метра. Управлява се под платна от 5 души (в състезателни условия). Първообразът е спасителна лодка. Модерният вид стъкмяване включва грот (голямо платно) и стаксел (малко платно) както и още много странни и непознати неща, с които ще се запознаете.

Ролите на екипажа:
• Рулеви (шкипер) - стои най-отзад в лодката и се грижи за нейното управление. Кормилото тук се казва рул;
• Гротшкотсман - в подреждането е втори отзад напред. Грижи се голямото платно (грот) да е в правилното положение спрямо вятъра и търсения курс. Конкретните действия, които изпълнява, са да тегли и отпуска въжета (шкоти). Гротът е главният двигател на лодката;
• Стакселсшкотсман - следващият напред в лодката. Неговата задача е малкото платно (стаксел) да е в правилно положение. Конкретните действия, които изпълнява, са да тегли и отпуска въжета (шкоти);
• Стакселът има две основни функции - подпомага правилната работа на грота и играе решаваща роля за бързото пресичане на линията на вятъра (поворот);
• Рейкови - отговаря за правилното положение на реята. Това е пряко свързано с нормалното функциониране на грота, както и с безопасността на лодката;
• Носови - гледа и информира за случващото се пред лодката. Грижи се за баланса на лодката, като се мести на ляво или дясно.

Вятърът: Идеалният случай за това плаване е вятърът да е между 2 и 5м/сек. При по-слаб вятър лодката трудно ще се движи (или съвсем ще спре), а при по-силен вятър става трудно за начинаещи, а от един момент нататък - невъзможно и опасно.

Възползвайте се от офертата на Вятър и вода и си подарете малко време насаме с природата. Бъдете капитан на собствените си желания! Действайте!

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 12 Април до 30 Април 2017г

С предварителна резервация на: 089 70* **** (скрит).

При неявяване на направена резервация, ваучерът се счита за използван.

Един ваучер е за един човек.

В едно плаване могат да участват групи от до 10 човека, едновременно с 2 лодки.

Деца до 7 години не се допускат с оглед на тяхната безопасност.

Деца между 8 и 14 години се возят безплатно, но не участват в управлението.

Плаването се съобразява с метеорологичните особености.

Преди плаването се провежда първоначален инструктаж.

Прочети още
5.00 от 6 оценки
2
Всички отзиви
6 · 100%
Отзиви от Мъже
1 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Жени
4 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Milena преди 3 години
Беше страхотно изживяване! Благодаря.
 · подкрепям!
Христо преди 3 години
изключително преживяване.лошо време уцелихме и по-малко плавахме,но капитанът беше много отзивчив и позитивен.ще повторим пак,ако има оферта отново.
 · подкрепям!
Адрес и контакти
Профил
Офертата е осигурена от Вятър и вода
Язовир Искър, къмпинг Иструм парк
Тел.:
089 70* **** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Неделя 10:00 - 18:00ч.
За фирмата
Профил
Още за Вятър и вода вижте в профила им в Grabo.bg

Ветроходство с Вятър и вода - ветроходен клуб, който предлага пътешествия с ветроходна яхта, обучения по ветроходство и мореплаване, участие в регати за ветроходци и новаци, новини и информация за ветроходството, вятъра и водата, както и кратки плавания на язовир и море.

Вятър и вода е пристанът на вашите ветроходни мечти и занимания. Ще се радват, ако освен техни гости в интернет, споделите с тях пиянството на вятъра, водата, слънцето, емоцията.

Ветроходството е адреналин, скорост, еуфория, чувство за свобода, чувство за мимолетност и вечност. Плющене на ветрила, водни пръски, отблясъци. Плаването е спокойствие, наслада, медитация, забрава, магия. Игра на птици и риби, залези, сумраци, изгреви, облаци, дъги. Ветроходството е наука. Сили, площи, обеми, вектори, моменти, формули. Ветроходството е откривателство - нови хоризонти, нови земи, нови предизвикателства, нови постижения, нови граници, нова тръпка. Ветроходството е страст.

Забавление, отмора, наслада - това са простичките отговори на въпроса "какъв е смисълът от ветроходството сега, когато имаме дизелови, бензинови, електрически двигатели; да не говорим за последните достижения на науката. Има и друг отговор, но до него стига всеки сам. Смисълът е в чувството - прави ли те щастлив или не. Мнозина ги прави. България е държава със слабо развито ветроходство. Вятър и вода вярват, че много от истинските любители на ветроходството още не са го срещнали. И ще са щастливи да поправят тази несправедливост.

Плаването с ветроходна лодка е дейност, която поражда много възможности. Вятър и вода имат много идеи, които ще реализират малко по-малко. Когато имате предложения - не се колебайте да ги споделяте и заедно ще ги осъществявате.

Ветроходните им планове включват програми с акцент върху плаването като изживяване - без да е необходимо задължително да имате някакви умения. Ще ви покажат само най-важното, за да се чувствате добре на борда. Ще има програми с акцент върху обучението - без да се ограничаваме до уменията на екипа, с който стартират - ще канят гости-експерти, когато вие ни надминете. Ще има програми, които ще съчетават от двете.

Ето някои интересни неща. Знаете ли каква е границата на скоростта за плавателни съдове? Има две възможни състояния на кораба при плаване - на водоизместване и на глисиране. Когато корабът е във водоизместващо положение, максималната скорост е ограничена от дължината му. При подходящи условия той може да излезе на глисаж, което означава, че вече не тежи във водата с реалната си маса, а "планира" по нея. В този случай скоростта може да нарасне значително.

Ветроходните лодки не са ограничени от максималната скорост на вятъра, макар че именно той е техният двигател. Има съдове, които надбягват вятъра, без да използват друг двигател. Любопитно ли ви е защо и как? Ако такива въпроси ви вълнуват, страницата на Вятър и вода ще е интересна за вас дори никога да не стъпите в лодка. Добре дошли на борда!

Офертата е осигурена от ВЯТЪР И ВОДА ООД, ЕИК: BG201900047.

Въпроси и отговори1
Здравейте, искам да попитам дали ако закупя 2 ваучера за 1 час плаване и се окаже, че няма други закупили ваучери и явили се на съответната дата, ще се проведе ли плаването само с 2 души? Благодаря!
Здравейте! Не, плаването няма да се проведе. Ако до ден преди плаването не се запишат и други хора, ще ви се обадим да презапишем друга дата. Към момента имаме записвания и със сигурност ще бъдем на язовира на: 18,22,23,30 април
Предишни оферти4
Още оферти забавления
Рисуване под насоките на художник, плюс напитки - за двама възрастни или за дете, или картина по избор
49 лв. 70 лв. 6.08 - 31.08
11 : 28 : 52
бул. България 69
-30%
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати