X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Култура

Танцовият спектакъл "Опера Diva" на Балет Арабеск, със специалното участие на Веса Тонова - на 12 Февруари в Музикален театър

Офертата е разграбена! от 06.02.2020г до 12.02.2020г
Грабнати ваучери:
12
Предоставено от: Балет Арабеск кв. Оборище
Цена: 30лв 15лв
Запиши се за известие при нова оферта от Балет Арабеск
Email:

За офертата

Една история за символа на женската отдаденост, за пътя на обречената любов, за "рамкираната" реалност и истинската действителност. На фона на всички тези значими теми е жената - героиня или Дива!

Танцовият спектакъл "Опера Diva" на Балет Арабеск на 12 Февруари от 19:00ч, в Музикален театър 15 лв вместо 30 лв

Повече за оперния спектакъл:

Музика - Белини, Верди, Пучини; Музикална среда - Петко Манчев;
Идея и хореография - Мариана Крънчева;
Драматург - Анна Петрова;
Сценограф - Никола Налбантов;
Костюми - Елена Иванова, М. Крънчева;
Репетитор - Теодора Стефанова.

Спектакълът обединява четири от най-популярните опери създавани някога - "Норма", "Тоска", "Травиата" и "Мадам Бътерфлай". Това, което ги свързва, е изборът и съдбата на главните героини и превръщането на тези героини в символ на женска отдаденост.

В най-красивите арии на композиторите Белини, Пучини и Верди, в тяхното музикално съвършенство се преплитат драматичните съдби на героините Норма, Травиата, Мадам Бътерфлай и Тоска и обединяващото ги общо препускане към пропастта на обречената любов.

Четири жени по пътя им към избавлението на смъртта, измислени от мъж - техният създател, в името на мъж - техният любим.

Докато Мадам Бътерфлай (Веса Тонова), гледа към пристанището в очакване на съпруга си Пинкертон (Стефан Вучов), я изпълват спомени. Сякаш преживява отново първата им среща и трепета на любовта им... до мига, в който го вижда да слиза от кораба с друга жена.

Виолета (Петя Колева) и младият Алфред Жермон (Ст. Вучов) са щастливи заедно. Намесата на Жорж Жермон (Васил Дипчиков), бащата кара Виолета да отблъсне любимия си и да се предаде на болестта.

Тоска (Даниела Иванова) стои над окървавеното от побой тяло на любимия си Каварадоси (В. Дипчиков). За да запази живота му, тя отива да се отдаде на Барон Скарпиа (Ст. Вучов), предводител на римската полиция. Гневът ѝ надделява и тя убива насилника.

Норма (Андрея Андонова) е разкъсвана между гнева от предателството на Полионе (В. Дипчиков), неин таен любим и баща на децата ѝ, любовта ѝ към него, и чувството за вина от собствената ѝ лъжа пред нейния народ. Тя решава да накаже
Полионе и новата му любов Адалджиза, но впоследствие им прощава, предава се и сама тръгва към кладата.

Всяка от героините прави огромна жертва в името на мъжа, когото обича - предава вяра и род, извършва престъпление, или доброволно се отказва от щастието си. Вървейки по различни пътища - този на отмъстителна ревност, на невинна преданост,
на агресия или предаване в ръцете на болестта - всяка избира като изход смъртта. В този техен път има кукловод, който, за да задоволи егото си, поставя жените в рамка на измислена или редактирана реалност. "Рамкираните", според техните представи, жени винаги са по-аплодирани и по-вълнуващи. Тези жени са в един измислен свят - сътворени от създателя си, за да бъдат жертвани в името на драма и аплодисменти. В същия контекст е интересна склонността
на мъжа да се впечатлява и възторгва от измислени, недосегаеми женски създания, докато в същото време пренебрегва истинската, реална жена.

Но има и един реален свят, където жени, които се жертват в името на мъж е имало и ще има. Дали за тях съществува аплауз? Доколко жената, като сянка на мъжа, се отказва от себе си, в името на неговото израстване? Къде свършва героинята и започва Дивата, която дава плътност на измисления образ? Къде свършва Дивата,
поставена на пиедестал и започва жената, обикновена и незабелязвана? Какво е жертвата и има ли смисъл от нея?

Спектакълът съдържа и втора сюжетна линия, чийто звуков фон е текст на Анна Петрова, коментиращ теми като страхове, творчество, слава, отношение към жената.

Спектакълът "Опера Diva" се реализира с финансовата подкрепа на
Министерство на културата и със съдействието на продуцентска къща "Оренда Арт".

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: 12 Февруари 2020 (Сряда)

Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".

Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.

Танцовият спектакъл "Опера Diva" на Балет Арабеск ще се представи на 12 Февруари (Сряда) от 19:00ч, в Музикален театър.

Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.

Прочети още
4.70 от 384 оценки
123
305 · 79%
59 · 15%
10 · 3%
5 · 1%
5 · 1%
Габриела преди 3 месеца
Препоръчвам "Снежната кралица"! ❤️
 · подкрепям!
Анелия преди 4 месеца
Беше чудесно!
 · подкрепям!
Вера преди 5 месеца
Прекрасно духовно изживяване в навечерието на Нова година! Адмирации за Балет „Арабеск“!
1 · подкрепям!
Светла преди 5 месеца
Прекрасно!
1 · подкрепям!
Мария преди 5 месеца
Добре организирано, улеснява значително потребителите, най- вече като пести време.
 · подкрепям!
Павлина преди 5 месеца
Беше много хубаво!От сърце Ви благодаря!
 · подкрепям!
Милена преди 5 месеца
Много удобно със запазване на места в интерактивната карта още при закупуването на ваучера. Както винаги безпроблемно използване на ваучер от Грабо.
 · подкрепям!
Цветелина преди 6 месеца
Страхотно!
 · подкрепям!
Недю преди 6 месеца
Уникални! Жалко, че имаше толкова малко хора.
 · подкрепям!
Цвети преди 6 месеца
Представлението беше страхотно!
 · подкрепям!
още отзиви
Адрес и контакти
София, Оборище, бул. Евлоги и Христо Георгиеви 82
Профил
Офертата е осигурена от Балет Арабеск
За фирмата

50 години Балет Арабеск!

Балет Арабеск, създаден през 1967г, е единствената авторитетно наложила се трупа в България за осъществяване на съвременни постановки, базирани на неконвенционалните тенденции в съвременния танц. От 2000г директор на трупата е хореографът Боряна Сечанова.

В репертоара си Арабеск има повече от 200 постановки, а през годините на своето съществуване е гостувал в десетки страни на петте континента, участвал е в множество международни продукции и танцови фестивали. Методът на отворена сцена дава възможност хореографи от България и от цял свят да осъществяват свои спектакли, различни по стил и различни по отношение на използваните съвременни танцови техники.

Още за Балет Арабеск вижте в профила им в Grabo.bg

Офертата е осигурена от ДЪРЖАВЕН МУЗИКАЛЕН И БАЛЕТЕН ЦЕНТЪР-СОФИЯ, ЕИК: 000670812.

Предишни оферти110
Виж още
Още оферти за Културни и спортни събития
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати