X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Култура

Оперният моноспектакъл "Човешкият глас" с участието на Георгиос Филаделфевс - на 13 Декември, в Театрална работилница Сфумато

Офертата е разграбена! от 06.12.2019г до 13.12.2019г
Предоставено от: Театрална Работилница СФУМАТО кв. Подуене
Цена: 14лв 7лв
Запиши се за известие при нова оферта от Театрална работилница Сфумато
Email:

За офертата

Театрална работилница Сфумато ви представя един оперен моноспектакъл с участието на Георгиос Филаделфевс, в чието фалцетното пеене можете да чуете и усетите самотата и безсилието пред океана на всепоглъщащата невъзможна любов.

Оперният моноспектакъл "Човешкият глас" на 13 Декември от 19:00ч 7 лв вместо 14 лв

Повече за спектакъла:

Лирическо оперно произведение на Франсис Пуленк по пиесата на Жан Кокто
Постановка: Пламен Бейков
Мултимедия: Стефан Матеев
Боряна Ламбрева: пиано

Спектакълът е селектиран от Фестивала "Малък сезон" и се посвещава на 130-годишнината от рождението на Жан Кокто (5 Юли 1889 - 11 Октомври 1963 - Jean Cocteau - псевдоним на Жан Морис Йожен Клеман) френски писател, критик, есеист, режисьор и художник.

Жан Кокто създава своята едноактна пиеса "Човешкият глас" през 1930 година. През 1958 година френският композитор Франсис Пуленк, негов близък приятел, претворява пиесата в моноопера.

На сцената в моноспектакъла на Пуленк ще излезе Георгиос Филаделфевс - тенор и контратенор, който е първият мъж изпълнител на тази роля през 2016 година. Съпроводът на пиано ще изпълни пианистката Боряна Ламбрева.

Продукцията е дебютна работа на оперния режисьор Пламен Бейков, изнесена преди три сезона на камерната сцена на Русенската опера, която сега е представена в по-различен вариант, съобразен с възможностите на Театралната сцена на Сфумато.

В България за първи път операта "Човешкият глас" е изпълнена от сопраното Галя Йончева на концерт през 1974 година със Софийската филхармония. През 2007 година в Русе е първата за страната сценична реализация на операта в камерния ѝ вариант с акомпанимент на пиано. Настоящата постановка за първи път в световната музикална история е осъществена със солист-певец - тенора Геориос Филаделфевс - едно изключително любопитно предизвикателство, а именно - операта да бъде изпълнена от мъжки глас. Певецът Георгиос Филаделфевс изпълнява най-важните емоционално-кулминативни и драматично-интимни моменти в своята фалцетна контратенорова гласова теситура.

Лирическата трагедия, както жанрово я определя композиторът, чрез монологичната ситуация на последен телефонен разговор, изобразява раздялата на двама влюбени. Режисьорското предизвикателство в конкретния случай с участието на мъж-певец се изразява в това, да бъде представено по възможно най-сериозния и драматичен начин обсебеността, влюбеността и обичта в едно измерение, което е предимно негативно оценявано - обичта на мъж към мъж.

Новата постановка на "Човешкият глас" търси нова точка на съзерцание върху вечната тема за човешката любов. Чрез контратеноровия глас на актьора-певец представлението успява да настрои за публиката темперираното звучене на честния и неподправен глас на истината. Истината, че всяко човешко същество е подвластно на очарованието и любовта към всички други човешки същества.

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: 13 Декември 2019 (Петък)

Ваучерът служи вместо билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретни места в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".

Не е необходимо да разпечатвате ваучера. Необходимо е да покажете неговия QR код или баркод, преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.

Оперният моноспектакъл "Човешкият глас" ще се състои на 13 Декември (Петък) от 19:00ч, в Театрална работилница Сфумато.

Конкретните места, за които важи офертата, може да видите при "Проверка на свободните места" към приложената интерактивна схема.

Прочети още
4.60 от 200 оценки
73
Всички отзиви
160 · 80%
18 · 9%
7 · 4%
6 · 3%
9 · 5%
Отзиви от Мъже
31 · 78%
4 · 10%
1 · 3%
2 · 5%
2 · 5%
Отзиви от Жени
125 · 81%
13 · 8%
6 · 4%
4 · 3%
6 · 4%
Отзиви от София
116 · 82%
14 · 10%
6 · 4%
2 · 1%
4 · 3%
Отзиви от Пловдив
12 · 67%
0 · 0%
1 · 6%
2 · 11%
3 · 17%
Отзиви от Бургас
11 · 79%
1 · 7%
0 · 0%
1 · 7%
1 · 7%
Отзиви от Варна
10 · 71%
2 · 14%
0 · 0%
1 · 7%
1 · 7%
Стоилка преди 6 месеца
Много добър спектакъл.
 · подкрепям!
Вероника преди 7 месеца
Прекрасна игра,страхотно представление.
 · подкрепям!
Цветелина преди 8 месеца
Силно препоръчвам „Стъклената менажерия“!
 · подкрепям!
Krastio преди 1 година
Любимо представление. Да се гледа задължително!
 · подкрепям!
Uliana преди 2 години
Много интересна постановка, актьорите се справиха отлично!
 · подкрепям!
Илияна преди 2 години
Смях се с глас. :))))) Много ни хареса постановката!За съжаление свърши за час.
 · подкрепям!
Нури преди 2 години
Прекрасна игра на всички актьори в постановката "Самотни персонажи". Смислена постановка, препоръчвам да се гледа .
 · подкрепям!
Мирослав преди 2 години
Гледахме моноспектакъла ,,Всичко на масата'' на Васил Дуев. Много е добър актьорът. Имаш чувството,че на сцената са 5-6 души.
На моменти обаче е доста цинично.
3 · подкрепям!
Пламена преди 2 години
беше интересно
 · подкрепям!
Донка преди 2 години
Посетихме постановката "Бесове"- невероятна игра и сценография. Както каза мъжът ми: "Срам ме е, че дадохме само 7лв." Поклон!
2 · подкрепям!
още отзиви
Адрес и контакти
Профил
Офертата е осигурена от Театрална Работилница СФУМАТО
София, Подуене, ул. Димитър Греков 2
За фирмата
Профил
Още за Театрална работилница Сфумато вижте в профила им в Grabo.bg

Театрална работилница Сфумато е основана през 1989г от режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев като алтернатива на традиционните софийски театри. Набляга на програмите (няколкогодишен анализ на творчеството на определен автор), за сметка на репертоара (отделни пиеси от различни автори на принципа "за всекиго по нещо"). Пример за сфуматовските "програми" са серията представления по Достоевски, последвани от тези по Стриндберг.

Театрална работилница Сфумато няма собствена трупа, но в спектаклите ѝ често участват едни и същи актьори.

От май 2004г се намира на ул. "Димитър Греков" 2 (на гърба на театър "София" и съвсем близо до Малък градски театър "Зад канала"), в реставрираната сграда на някогашната баня "Подуене".

Офертата е осигурена от Театрална работилница СФУМАТО, ЕИК: 831381016.

Предишни оферти747
Виж още
Още оферти за Културни и спортни събития
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати