X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Култура

"Снежната кралица" - премиера на Балет Арабеск по безсмъртната творба на Андерсен - на 29 и 30 Ноември, в Музикален театър

Офертата е разграбена! от 15.11.2019г до 30.11.2019г
Грабнати ваучери:
42
Предоставено от: Балет Арабеск Център
Цени от: 30лв 15лв
Запиши се за известие при нова оферта от Балет Арабеск
Email:

За офертата

Балет Арабеск представя премиера на една съвременната танцова приказка за деца и възрастни с музика на Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски и Григ!

Гледайте "Снежната кралица" в Музикален театър "Стефан Македонски":

Варианти на офертата:
На 29 Ноември от 19:00ч 15 лв вместо 30 лв
На 30 Ноември от 11:00ч 15 лв вместо 30 лв

Повече за спектакъла:

Музика: Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски, Григ и други
Хореография: Ангелина Гаврилова
Сценография: Иван Токаджиев
Художник: Адрияна Найденова

Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен "Снежната кралица" е притча за едно омагьосано дяволско огледало, счупено на милиони миниатюрни парчета, реещи се из Света, попадащо в сърцето ни, каращо ни да виждаме само грозните и лошите страни на Човека и всичко около него, за изумително красивата и неспособна на искрена любов ледена Кралица, за детската чистота и обич на Кай и Герда Притча, която ни вулнува и ни кара да се замислим. Дали едно малко момиче има сили да спаси едно малко момче, ранено от леден къс и докоснато от смразяваща целувка? Дали една неосъзната още, но дълбока детска любов е достатъчна да победи Сили, много по-мощни и древни? Дали споменът и вътрешният стремеж за светлина и топлина, ще надделеят над вечната зима?

На тези, в своята същност вечни въпроси, ще се опитат да отговорят в своя нов танцов прочит и хореографката Ангелина Гаврилова, драматургът - Марий Росен, сценографът - Иван Токаджиев и художникът на костюмите - Адрияна Найденова.

Проследявайки пътя на Герда, търсейки своя Кай, срещайки различни герои, които пречат или подпомагат пътешествието й, спектакълът ще покаже на своите зрители порастването и промяната на героинята. Всеки досег и взаимодействие с тези нови светове, ще остави белег в нея, ще я обогати и дари с опит и мъдрост. От друга страна ще бъде акцентирано и върху Снежната кралица, нейните двама верни стражи , омагьосаният Кай и взаимоотношенията между тях. Дали самотата не е причина за суровостта на Кралицата и желанието й да притежава вледенени души, не е дълбоко осъзнаване, че никой никога не я е обичал истински? Отговорът ще бъде даден в края на спектакъла. Всеки зрител ще избере за себе си, как ще "разтълкува" героите. В изключително материалното и едновременно с това илюзорно пространство, в което живеят сега, децата имат нужда да си припомнят и да повярват в приказките. Защото там се разказва за истински важните стремежи и победи, за това как една обич изгонва дяволското стъкълце от сърцето и как свободата на едно момче и момиче се изписва с думата "вечност".

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 29 Ноември до 30 Ноември 2019г

Разпечатаният ваучер не е билет и трябва да се замени за такъв на касата на театъра, най-късно 60 минути преди началото на представлението.

Спектакълът "Снежната кралица" се представя на 29 Ноември (Петък) от 19:00ч и на 30 Ноември (Събота) от 11:00ч, в Музикален театър "Стефан Македонски".

Офертата важи за място на 8 или 9 ред.

Прочети още
4.70 от 384 оценки
123
305 · 79%
59 · 15%
10 · 3%
5 · 1%
5 · 1%
Габриела преди 3 месеца
Препоръчвам "Снежната кралица"! ❤️
 · подкрепям!
Анелия преди 3 месеца
Беше чудесно!
 · подкрепям!
Цвети преди 4 месеца
Представлението беше страхотно!
 · подкрепям!
Вера преди 5 месеца
Прекрасно духовно изживяване в навечерието на Нова година! Адмирации за Балет „Арабеск“!
1 · подкрепям!
Светла преди 5 месеца
Прекрасно!
1 · подкрепям!
Мария преди 5 месеца
Добре организирано, улеснява значително потребителите, най- вече като пести време.
 · подкрепям!
Павлина преди 5 месеца
Беше много хубаво!От сърце Ви благодаря!
 · подкрепям!
Милена преди 5 месеца
Много удобно със запазване на места в интерактивната карта още при закупуването на ваучера. Както винаги безпроблемно използване на ваучер от Грабо.
 · подкрепям!
Цветелина преди 5 месеца
Страхотно!
 · подкрепям!
Недю преди 5 месеца
Уникални! Жалко, че имаше толкова малко хора.
 · подкрепям!
още отзиви
Адрес и контакти
София, Център, бул. В. Левски 100
Тел.:
02/ 922 ** ** (скрит)
Раб.Вр:
Вторник - Неделя: 09:30 - 19:30ч (каса).
Профил
Офертата е осигурена от Балет Арабеск
За фирмата

50 години Балет Арабеск!

Балет Арабеск, създаден през 1967г, е единствената авторитетно наложила се трупа в България за осъществяване на съвременни постановки, базирани на неконвенционалните тенденции в съвременния танц. От 2000г директор на трупата е хореографът Боряна Сечанова.

В репертоара си Арабеск има повече от 200 постановки, а през годините на своето съществуване е гостувал в десетки страни на петте континента, участвал е в множество международни продукции и танцови фестивали. Методът на отворена сцена дава възможност хореографи от България и от цял свят да осъществяват свои спектакли, различни по стил и различни по отношение на използваните съвременни танцови техники.

Още за Балет Арабеск вижте в профила им в Grabo.bg

Офертата е осигурена от ДЪРЖАВЕН МУЗИКАЛЕН И БАЛЕТЕН ЦЕНТЪР-СОФИЯ, ЕИК: 000670812.

Въпроси и отговори1
Билетът за възрастен ли е? За дете на 8г. отделен ваучер ли се взима или се вкл в цената?
Здравейте,
За дете на 8 г се взима отделен билет
Предишни оферти110
Виж още
Още оферти за Културни и спортни събития
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати