X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Забавления

Понеси се с вятъра! 1 час ветроходство в язовир Искър - за 12.50лв, от Вятър и вода

Офертата е разграбена! от 03.04.2012г до 17.04.2012г
Грабнати ваучери:
34
Предоставено от: Вятър и вода Язовир Искър
Цена: 25лв 12.50лв
Запиши се за известие при нова оферта от Вятър и вода
Email:

За офертата

Искате ли да опитате нещо ново? Да усетите силата на вятъра и да я подчините на волята си? Да почувствате свободата, докато управлявате лодка по сякаш безкрайната водна шир?

Вятър и вода ви предлага 1 час ветроходство в красивия язовир Искър - за 12.50лв, вместо за 25лв!

След първоначален инструктаж, ще се качите на ветроходна лодка Ял-6. Ще имате възможността да я управлявате сами и да усетите тръпката от плаването!

Ваучерът включва един час плаване и инструктаж - въведение в първите стъпки във ветроходството. Ще научите основни неща за движението на лодката под ветрила и ще го усетите в действие – лодката ще е във ваши ръце по време на плаването.

Повече за приключението:

Лодката
Ял-6 е “гребно-ветроходна лодка”. Дълга е 6 метра. Управлява се под платна от 5 души (в състезателни условия). Първообразът е спасителна лодка. Модерният вид стъкмяване включва грот (голямо платно) и стаксел (малко платно) както и още много странни и непознати неща, с които ще се запознаете при нас.

Лодката в много отношения ще ви предаде традиционното усещане за плаване под ветрила. Вместо модерния комфорт и блясък, който внушават рекламите, ще изпитате задоволството от контрола, усета на въжето в ръцете и близостта с водата и вятъра. А и изразът “да си тежиш на мястото” ще добие нов смисъл за вас.

Ролите
В програмата “Отплаване” ще ви запознаят с четири основни роли на лодката. Важността на петата роля (според състезателния екипаж) можете да усетите на по-късен етап.

• Рулеви (шкипер) – стои най-отзад в лодката и се грижи за нейното управление. Кормилото тук се казва рул;
• Гротшкотсман – в подреждането е втори отзад напред. Грижи се голямото платно (грот) да е в правилното положение спрямо вятъра и търсения курс. Конкретните действия, които изпълнява, са да тегли и отпуска въжета (шкоти). Гротът е главният двигател на лодката;
• Стакселсшкотсман – следващият напред в лодката. Неговата задача е малкото платно (стаксел) да е в правилно положение. Конкретните действия, които изпълнява, са да тегли и отпуска въжета (шкоти). Стакселът има две основни функции – подпомага правилната работа на грота (като създава зона на ниско налягане пред него) и играе решаваща роля за бързото пресичане на линията на вятъра (поворот);
• Рейкови – отговаря за правилното положение на реята. Това е пряко свързано с нормалното функциониране на грота, както и с безопасността на лодката.

Мястото

Мястото е язовир Искър, къмпинг “Ушите” – между Ихтиман и Самоков. Малък, спокоен къмпинг, който предлага пясъчен бряг и ярко слънце, до него зелена морава и дебела сянка, място за питие, бунгала за нощувка и гостоприемно посрещане. Там можете да карате водни колела, да си направите барбекю, да ловите риба от брега или от лодка.

Вятърът
Идеалният случай за това плаване е вятърът да е между 2 и 6 м/сек. При по-слаб вятър лодката трудно ще се движи (или въобще), а при по-силен вятър става трудно за начинаещи, а от един момент нататък – невъзможно и опасно.

Нуждаете се от половин свободен ден. Пътува се около 50мин от центъра на София, около 75мин от центъра на Пловдив и около 90мин от центъра на Благоевград.

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 3 Април до 3 Май 2012г

С предваритело записване, поне 2 дни по-рано и не по-късно от 23 Април, на: 089 78* **** (скрит) (всеки ден: 09:00 - 18:00 часа).

Посещенията стават само с предварително записване в графика.

Отплаването е от къмпинг "Ушите", язовир Искър.

Ваучерите важат само за дните от Понеделник до Петък.

Ваучерът важи за 1 човек.

В едно плаване участва екипаж от 5 до 7 души. Можете да се запишете сам, с приятел или с цял екипаж.

В програма "Отплаване" участват лица на възраст над 14 години. Деца между 8 и 14 годишна възраст плават безплатно заедно с придружителя си. Деца до 7 години не се допускат на борда с оглед на тяхната сигурност.

Прочети още
5.00 от 6 оценки
2
Всички отзиви
6 · 100%
Отзиви от Мъже
1 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Жени
4 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Milena преди 3 години
Беше страхотно изживяване! Благодаря.
 · подкрепям!
Христо преди 3 години
изключително преживяване.лошо време уцелихме и по-малко плавахме,но капитанът беше много отзивчив и позитивен.ще повторим пак,ако има оферта отново.
 · подкрепям!
Адрес и контакти
Профил
Офертата е осигурена от Вятър и вода
Язовир Искър, къмпинг "Ушите"
Тел.:
089 78* **** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00 часа.
За фирмата
Профил
Още за Вятър и вода вижте в профила им в Grabo.bg

Първото ветроходно състезание с участие на Вятър и вода вече е зад гърба ни. С много научени (и ненаучени) уроци, с много прекрасни и неописуеми с думи мигове приключи 56-тата ветроходна регата "Трети март" за лодки Ял 6.

За нетърпеливите към статистиката и числата: първи (но не за първи път) стана екипажът на буркаския шкипер Михаил Копанов. На второ място се класира софийски екипаж с шкипер Иван Георгиев, а на трето Николай Станев от Балчик. Лодката "Вятър", която се състезаваше за нашия "клуб", е на 19-то място в крайното класиране от общо 23 екипажа.

Въпреки класирането ни в дъното на списъка имаме много неща, на които да се радваме, а и такива, с които да се похвалим. В класиралия се на второ място екипаж се състезаваше Ненчо, на когото ще разчитаме да понаучим някоя и друга тънкост за това как се става втори. Разбира се и шкиперът, който е наш приятел, също ще помага. Щастливи сме, че можем да черпим подобен опит. Вятър и вода участва с две лодки – "Вода" се класира на седмо място с екипаж от наши приятели под ръководството на Димитър Василев. Така че това също е лодка, която е показала, че може да плава бързо.

В основата на инициативата Вятър и вода стоят Добрин Падалски, Мартин Неделчев и Добрин Енчев. През 2007г участие в традиционната ветроходна регата „Трети март” насочва вниманието им към лодките от клас Ял-6. Две години по-късно, през 2009г, стартират обучения с две такива лодки като част от тимбилдинг програми. Тогава Марто и Добри играят ключова роля в създаването и провеждането на програмата от 2 часа плаване за начинаещи аматьори, която сега е доразвита.

Офертата е осигурена от ВЯТЪР И ВОДА ООД, ЕИК: 201900047.

Въпроси и отговори1
Искам да подаря по един ваучер на моето семейство - съпруг, дъщеря -17 г. и син -14г и половина. Те ще плават заедно и щ как ще им бъдат разпределени ролите ?
Здравейте Венета!
Поздравявам Ви за идеята. Позволявам си да предложа и Вие да се включите - плаването ще бъде по-хубаво, ако цялото семейство е на борда :-)
Първоначалните роли ще бъдат разпределени заедно с вас след инструктажа. Ще се съобразим с вашите предпочитания, но ще дадем и ограничения (например рейкови не е препоръчително да бъде малкият син, защото понякога се изисква физическа сила). По време на самото плаване ще дадем възможност за смяна на ролите, така че всеки да опита повече от едно място в екипажа.
Ще се радвам да се видим!
Приятен ден,
Добрин
Предишни оферти4
Още оферти забавления
Рисуване под насоките на художник, плюс напитки - за двама възрастни или за дете, или картина по избор
49 лв. 70 лв. 6.08 - 31.08
11 : 33 : 57
бул. България 69
-30%
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати