X
7 оферти
100 фена
910 ваучера
2 739 спестени
Информация за обекта

В Парк Мини България - "Търновград - духът на хилядолетна България" е първият парк с макети на исторически и природни забележителности в България. Открит е на 30 септември 2017г. Разположен е на площ от 11 460кв.м в местността Френкхисар, в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново. Само за час тук може да обиколите цяла България и да разгледате над 70 миниатюри на най-значимите забележителности в страната - Храм-паметник "Свети Александър Невски", Народния театър "Иван Вазов", Рилският манастир, Бачковският манастир, крепостите и дворците на България. В парка може да видите паметници от Римската епоха (Амфитиатър и Акведукт от Пловдив), и да проследите българската държавност от Първото българско царство със столица в Плиска (Голямата базилика), Второто българско царство със столица във Търново (крепост Царевец), паметници и храмове, посветени на Руско-турската война през 1877-1878г (панорама Плевенска епопея) към съвременното време. В мини България ще видите двореца на румънската кралица в Балчик и резиденциите на българските царе "Врана", "Евксиноград" и "Царска Бистрица".

Макетите са в мащаб 1:25, изработени са по фотометрични заснемания от PVC и са експонирани на открито през цялата година. Паркът е изграден съобразно изискванията за достъп на хора с увреждания и разполага със собствен паркинг. На територията му има Wi-Fi и функционира интернет екскурзовод.

Специално за ученици и студенти е разработена образователна програма с часове по родолюбие "Опознай България"

Парк Мини България участва в Grabo.bg от 30 Август 2018

38
76 · 81%
15 · 16%
2 · 2%
1 · 1%
Veneta преди 9 часа

Много е хубаво, единственият проблем беше с придвижването по ситния чакъл с бебешка количка.

Стоянка преди седмица

Всичко беше страхотно, с изключение на грозната музика от циганската махала!

Biserka преди седмица

Poseshtenieto na Parka na Miniatyurite tryabva da se prevyrne v zadyljitelna uchenicheska ekskuzia za uchenizite ot IV-ti do VI klas .

Свилена преди 2 седмици

Макетите изглеждат прекрасно, заслужава си да се видят. Липсва обаче сянка и при все, че беше около 38 градуса, а няма почти никакви дървета, за да се скриеш, направо съжалихме, че сме отишли. Възмутени сме от цените на сладоледите, които с деца, бяха наложителен завършек на разходката в тази жега.

Денница преди 2 седмици

всичко беше красиво

Диана преди месец

Много добре замислен парк и добре направен.

Павел преди месец

Страхотно местенце!

Веселин преди месец

Много добре изработени модели. Разположен е на достатъчно голяма площ. Някой от макетите имат нужда от повече грижи. Например пристанищата с импровизираните водни басейни, в които плуваха жаби редом до макетите на контейнеровози и др кораби. Но пък беше забавно за децата!

Vasil преди месец

Препоръчвам!!!

Diyana преди месец

Паркът е чудесен! Миниатюрите са детайлни и си заслужава да се види.

още отзиви
Изтекли оферти6
Получени призове 2

С призовете в Grabo.bg се отличават търговските обекти, които са постигнали високи резултати от публикуваните оферти за грабомани.

2 ниво
Общ среден рейтинг над 4.75 от 5
Ниво: 2/3 ?
1 ниво
Общ среден рейтинг над 4.50 от 5
Ниво: 1/3 ?
Оферти от Парк Мини България:
Вход за възрастен в Парка на миниатюрите "Търновград - духът на хилядолетна България" във Велико Търново
6.99 лв. 10 лв. 3.08 - 8.09
24 : 03 : 45
225 грабнати Велико Търново

Добави отзив за Парк Мини България

Готово!
Обща оценка