X

ОДТ "Апостол Карамитев"

37 фена
92 ваучера
552 спестени
Информация за обекта

Общинският театър в Димитровград е създаден за да може самостоятелно и в сътрудничество с други органи и организации да осъществява, подпомага, защитава и развива театралното и другите видове сценични изкуства в съответствие с приоритетите на националната културна политика.

ОДТ "Апостол Карамитев" е общински културен институт с основен предмет на дейност: представяне пред публика на спектакли от различните видове сценични изкуства. Театърът е с структурен тип – програмен център без трупа и нивото му на функциониране е градски театър.

ОДТ "Апостол Карамитев" се основава на принципите насърчаване на културното многообразие при съхраняване единството на националната култура. Чрез своята дейност и репертоар той представя многообразието на сценичните естетики в сценичните изкуства съобразено с коригиращите принципи на пазара и развитието на публиката.

Репертоарът на театъра се разделя основно на две посоки: репертоар гостуващи спектакли и репертоар собствена продукция. Планирайки репертоара си от гостуващи спектакли театъра се стреми към баланс между чужда и родна драматургия показвайки спектакли от различните сценични изкуства.

Театърът планира репертоара си от собствена дейност залагайки на експериментални и нови форми и образователни проекти и спектакли. Чрез цялостната си дейност и проекти собствена продукция театъра се грижи да запознае и приобщи младите хора към истинското и стойностно изкуство.

Създава образователни проекти чрез, които да открива и подпомага талантливите деца и младежи от Община Димитровград в областта на различните сценични изкуства. Работи активно за привличането на нови партньори и развитие на зрителски аудитории.

Основните дейности и задачи на театъра определени в „Правилник за устройството и дейността на ОДТ "Апостол Карамитев" Димитровград са:

• Организира и осъществява спектакли и програми собствена продукция в областта на театралното и други сценични изкуства;

• Организира и осъществява изяви на гостуващи театри и изпълнители в областта на драматичното, танцовото, музикалното и други сценични изкуства;

• Организира и осъществява образователни проекти и програми в областта на сценичните изкуства.

ОДТ "Апостол Карамитев" участва в Grabo.bg от 26 Август 2014

Адрес и контакти
Тел.:
032/ 6** *** (скрит) (каса)
Раб. Вр:
Всеки ден: 11:00 - 14:00 и 15:30 - 19:00ч (каса).
GPS:
N 42 08.712 E 24 44.766
Други събития наблизо
Текущо 25 окт
пн 02 ное
02 ное след 2 дни
Цена: 15 лв. Купи билет
Пловдив
чт 05 ное
05 ное след 5 дни
Цена: 30 лв. Купи билет
Пловдив
05 ное - 08 ное след 5 дни
Пловдив
Други обекти наблизо19
Други популярни оферти:

Добави отзив за ОДТ "Апостол Карамитев"

Готово!
Обща оценка