X

"Музей на етеричните масла"

5 оферти
17 фена
24 ваучера
192 спестени
Информация за обекта

"Откритият през 2018г комплекс "Музей на етеричните масла" е постоянна експозиция на етерично-маслени продукти, предимно масла, която е уникална с това, че освен информативно и илюстративно, предоставя възможност на посетителите да опознаят продуктите непосредствено чрез сетивата си.

Нашата мисия

• Да ви срещнем с вълшебния свят от масла и аромати;
• Да ви сближим с етерично-маслените култури;
• Да ви предоставим най-добрата възможност за избор на продукт от тях.

Къде се намира комплексът
Експозицията на комплекса "Музей на етеричните масла" е разположена в помещение на подземния етаж на "Института по розата" - гр. Казанлък, в една непретенциозна и уютна обстановка. Комплексът е създаден наскоро, но стъпва върху дългогодишната традиция и разчита на опита и знанията на "Института по розата и етерично-маслените култури" от близкото минало, който е единствен по рода си в света.

Вашата обиколка ще започне от градината на комплекса
Основните етерично-маслени култури ще ви посрещнат на входа на комплекса в двора на "Института по розата и етерично-маслените култури", където, в зависимост от сезона, ще можете да осъществите непосредствен контакт с растението в естествената му среда. Ако сте посетител на комплекса в разгара на розобера, фонтанът на входа ще бъде покрит с розов цвят, а от старинната дестилерия на открито ще се разнася аромат на рози из цялата околност.

Експозицията
Интериорната експозиция ще ви запознае с историята на розопроизводството в България. В самото начало имате възможност да разгледате всяка култура и да прочетете за нейните характеристики и приложения - отделни табла описват самото растение, продуктите, които се произвеждат от него, както и приложението му в различните индустрии. Ще получите информация за лечебните и козметични свойства на етеричните масла, традиционно произвеждани у нас. Ще се запознаете с метода на парна дестилация.

Сред експонатите има и традиционен казан за розоварене - гюлпана, както и характерните съдове за съхранение и пренасяне на розови продукти от миналото и днес. На историята на розоваренето и производството на розово масло са посветени снимки, които ще ви пренесат в най-силните години на този поминък в България. Важно място е отредено и на библиотеката със специализирана литература по въпросите на етерично-маслените култури и производството на розово масло.

Етеричните масла отблизо - в дегустационната зала
Тук ще имате уникалната възможност да се докоснете до вълшебните аромати на етеричните масла, които традиционно се произвеждат в нашата страна. В залата са ситуирани стъкленици с готови етерични масла и аромати, които са на ваше разположение за тестване.

В магазина на комплекса

Ще имате възможност да изберете натурални продукти и козметика от магазина на комплекса. Всички продукти, предлагани в комплекса, са произведени от фирма Алба Групс ЕООД - сертифициран производител на етерични масла, която използва най-съвременните технологии в съчетание с дългогодишен професионален опит.

В края на вашата разходка можете да отдъхнете в кафе-градината на комплекса, сред аромат на цветя и билки, и птичи песни.

Ще ви очакваме отново в Розовата долина!"

"Музей на етеричните масла" участва в Grabo.bg от 10 Април 2019

Адрес и контакти
Тел.:
089 70* **** (скрит)
Раб. Вр:
Понеделник - Неделя: 09:00 - 19:00ч.
GPS:
N 42 37.668 E 25 23.286
Изтекли оферти5

Добави отзив за "Музей на етеричните масла"

Готово!
Обща оценка