X

Младежки театър Николай Бинев

103 оферти
1 580 фена
4 620 ваучера
34 978 спестени
Информация за обекта

Какво ли са очаквали тогава, преди 65 години първите актьори, влезли в сградата на старото кино Балкан, за да отворят вратите на своя Народен театър за младежта?

Преди това, на паметната дата 25 януари 1945г. театърът има първа премиера „Котаракът в чизми” - постановка П. К. Стойчев, инсценировка Нина Стойчева - Данчова. Някак като с вълшебство, почти неусетно и въпреки трудното начало, мечтата да се създаде театър, посветен на спектаклите за деца се превръща в реалност. По-късно актьорите се настаняват в нова сграда на бул. „Княз Дондуков” при завоя на трамвая, но съдбата често им устройва шеги - смяна на адреси, в търсене на средства за възстановяване на театъра... Дълга е одисеята на Младежкия театър... до 2006, когато всички заедно прерязват лентата на новото пространство на познатия булевард „Княз Дондуков”, огласян от песента на трамваите.

С Указ на Президента на Републиката от 27 януари 2006, театърът приема името на един от изключителните и най-силно свързани с историята на Младежката сцена артисти – актьорът Николай Бинев.

Николай Бинев е роден на 05.07.1934 г в гр. Сливен. Завършва ВИТИЗ в класа на проф. Кръстьо Мирски. Въпреки примамливите покани и предложения за работа от утвърдени театри, Николай Бинев остава верен до края на живота си на тази сцена, тя пък му се отблагодарява с роли от незабравимите спектакли: „Сократ” от Гилерме Фигейреду, „Амадеус” от Питър Шафър, „Гардеробиерът” от Роналд Харууд, „Крал Джон” от Фридрих Дюренмат, „Две усмивки на А.П.Чехов”, „Аз чакам знак” от Уилиам Гибсън, „Джин и медени питки” от Нийл Саймън, ... и др. Актьорът остави в наследство своите чудесни преводи на световноизвестни драматургични образци, роли, режисьорски идеи и деликатен, неповторим начин на общуване с актьорите от трупата на театъра.

Възстановяването на сградата на Младежкия театър на познатото място бул. „Княз Дондуков” 8, се ознаменува с премиера – спектакълът за деца „Копче за сън” (премиера – 25.01.2006) от Валери Петров. Специално за „Копче за сън”, композиторът и попизпълнителят Дони написва музика, а хореографията е на Таня Соколова.

От тогава до днес на сцените на театъра с вдъхновение и любов оживяват любими герои от класически детски приказки, както и емблематични персонажи от световната драматургия за деца и млади по дух зрители.

Младежки театър Николай Бинев участва в Grabo.bg от 01 Ноември 2010

Адрес и контакти
Тел.:
Билетна каса: 02/9****** (скрит); 02/9****** (скрит)
Раб. Вр:
Всеки ден от 10 до 14 и от 15 до 19 часа
GPS:
N 42 41.874 E 23 19.632
Website:
4.60 от 78 оценки
31
62 · 79%
8 · 10%
1 · 1%
3 · 4%
4 · 5%
Надежда преди 3 години
Много добре работят. Много съм доволна.
 · подкрепям!
Красимира преди 3 години
Препоръчвам "Кухнята"-многопластова постановка за нещата от живота!
 · подкрепям!
Северина преди 3 години
"Красиви тела" - страхотна постановка.Дълбок поклон пред таланта на тези уникални актриси.
 · подкрепям!
Рая преди 3 години
Блестяща актьорска игра!!! Много смях!!! Гледах го два пъти и бих го гледала пак. Благодаря за предоставената възможност.
 · подкрепям!
Ивана преди 4 години
Гледахме "Летище", постараха се актьорите, но просто първоначално постановката явно не е замислена да е с особено голям смисъл или оригинално смешна...
1 · подкрепям!
Yana преди 4 години
Нордост - чудесна постановка, много добра игра. Благодаря!
 · подкрепям!
Христина преди 4 години
Артистите се представиха чудесно, но смисълът на постановката нещо не ми стана ясен! Вярно, че е от американски автор, но все пак нещо не беше както трябва!
 · подкрепям!
екатерина преди 4 години
Играта на актьорите е чудесна ,но постановката не ми хареса.Не разбрах смисъла...но като се има предвид ,че е американска...това се очакваше.Имаше хора които си тръгнаха от залата в средата на постановката.
 · подкрепям!
Velina преди 4 години
Летище е лека забавна комедия. Блестяща Койна Русева !
 · подкрепям!
Lyubov преди 4 години
Прекрасни!!!
 · подкрепям!
още отзиви
Изтекли оферти20
Виж още
Други обекти наблизо20
Получени призове 3

С призовете в Grabo.bg се отличават търговските обекти, които са постигнали високи резултати от публикуваните оферти за грабомани.

1 ниво
Общ среден рейтинг над 4.50 от 5
Ниво: 1/3 ?
Получен 1 път на 04 дек 2019
2 ниво
Публикувани над 100 оферти общо
Ниво: 2/7 ?
Получен 1 път на 04 дек 2019
1 ниво
Публикувани над 50 оферти общо
Ниво: 1/7 ?
Получен 1 път на 04 дек 2019
Други популярни оферти:
1 час отборна игра в ескейп стая "Шифърът на Леонардо"
18 лв. 36 лв. 29.05 - 29.06
92 : 09 : 40
Център

Добави отзив за Младежки театър Николай Бинев

Готово!
Обща оценка