X
Информация за обекта

Хотел Калифер е разположен в подножието на Стара планина, близо до Средна гора и се намира на главен път София- Бургас.
Хотелът разполага с 10 стаи (6 стаи по две легла и 4 спални). Всяка стая има санитарен възел. На първия етаж има пет стаи и общо помещение - дневна. На втория етаж има отново пет стаи и голяма южна тераса- чардак.
Сградата е във възрожденски стил, изградена предимно с естествени материали- камък и дърво. На партера има механа, която предлага традиционни местни ястия. Хотелът разполага със собствен паркинг.
Легендата разказва, че Калофер е основан в средата на 16-ти век (1533г), когато група мъже, предвождани от Калифер войвода, "владеели" тази част на Стара планина и постоянно нападали преминаващите турските кервани. Невъзможността да се справи с Калифер войвода и хората му, принудила Султана да разреши на хайдутите да се заселят по тези земи при условие, че престанат да нападат керваните. Войводата приема предложението и се установява в землището на днешен Калофер. Легендата също разказва, че заселвайки се тук, тези мъже нямали жени и затова "откраднали" невести от близкия град Сопот.

През следващите векове Калофер израства като важен културен и търговски център, с доходоносен поминък за местните хора, заради което бил наречен "Алтън Калофер" (Златен Калофер).

Привилегиите, които градът получава още от самото си начало, са спомогнали за съхраняването на чисто българския му характер. В разцвета на развитието на занаятите в градчето работят около 1200 чарка за плетене на гайтани. В Калофер винаги са празнували и се празнуват традиционните български празници.

Хотел Калифер участва в Grabo.bg от 13 Декември 2014

185
185 · 57%
81 · 25%
28 · 9%
19 · 6%
9 · 3%
Мартина преди седмица

Хубаво място добро обслужване ,добра кухня.Препоръчвам.

Dimitar преди 2 седмици

Отлично обслужване на ниска цена!!!

Янка преди месец

Изключително приятно място! Чисто, спокойно, колоритно. Много отзивчиви и усмихнати хора. С удоволствие бих посетила отново.

Ирина преди месец

Прекрасно място за хора, търсещи уют и спокойствие. Слънчеви домакини и вкусна храна. Възлово за красиви водопади. Очаровани сме!!!

Елица преди 3 месеца

Хотелът е красив и чист. Персоналът е много любезен. Доволни сме.

Иванка преди 4 месеца

Персоналът беше много любезен и отзивчив. Хотелът се намира на удобно място и е направен в стар стил. Стаите са чисти, интериорът е доста интересен. Не бяхме много очаровани от вечерята, но като цяло всичко беше добре! :)

K A преди 5 месеца

Чисти стаи, хубава гледка, любезни домакини. Включената обяд, закуска и вечеря можеха да са по-задоволителни. Ако в цената трябва да влиза и храната, за да привлекат клиенти, нека това да става с отстъпка от цените в менюто. По добре качествена храна с доплащане, отколкото гладни клиенти.

Атанас преди 6 месеца

Много вежлив персонал, страхотно отношение , прекрасна атмосфера, красиво място, вкусна храна. Всичко беше чудесно!

Татяна преди 7 месеца

НЕ СМЕ ДОВОЛНИ!!!МИРИЗМА НА ПУШЕК В СТАЯТА,БЕЗ ТОПЛА ВОДА,ХРАНАТА -ВКУСНА НО МНООГО МАЛКО.НА ВЪПРОСА ЗАЩО?-ОТГОВОРА БЕШЕ -ЗА ТОЛКОВА ПАРИ -ТОЛКОЗ! ИДЕЯТА НА ВАУЧЕРИТЕ Е ДА ОСТАНЕШ ДОВОЛЕН -ЗА ДА ДОЙДЕШ ПАК ИДА ПРЕПОРЪЧАШ - НО НЕ В ТОЗИ СЛУЧАЙ.УГОВОРКАТА ЗА ДОПЛАЩАНЕТО ЗА ДЕЦАТА БЕШЕ -40 ЛВ,НА МЯСТО МИ ПОИСКАХА -50 !ЯВНО Е МАСОВА ПРАКТИКА ДА СЕ ЛЪЖЕ С ДОПЛАЩАНИЯ.ХАРЕСА НИ САМО ГЛЕДКАТА ОТ ПРОЗОРЕЦА!

Деси преди 7 месеца

Студено! Кухнята беше включена във валчера и е под всякаква критика, вечеря-шишчета с прозрачни парченца месо, почти невидими, закуска-мекица първи ден, пържена филия втори ден. Втората вечер бяхме извън хотела за вечеря и на прибиране вратата беше заключена, концлагер!
Топла вода няма на 3-я етаж!

още отзиви
Изтекли оферти20
Виж още
Прогноза за времето 16 °C

Днес, 21 сеп.

18° 16°C ясно небе

Утре, 22 сеп.

21° 19°C ясно небе

Понеделник, 23 сеп.

10° 24° 21°C ясно небе

Вторник, 24 сеп.

14° 26° 23°C слаб дъжд

Сряда, 25 сеп.

14° 24° 21°C ясно небе

Четвъртък, 26 сеп.

15° 27° 25°C ясно небе
Атракции наблизо 97
Получени призове 1

С призовете в Grabo.bg се отличават търговските обекти, които са постигнали високи резултати от публикуваните оферти за грабомани.

1 ниво
Публикувани над 50 оферти общо
Ниво: 1/7 ?
Оферти от Хотел Калифер:
През Септември край Калофер! Нощувка със закуска и вечеря, плюс възможност за обяд
24.70 лв. на човек 1.09 - 30.09
61 : 19 : 46
41 грабнати
Калофер

Добави отзив за Хотел Калифер

Готово!
Обща оценка