X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Почивки

Виж Крушунските водопади, Белоградчик, Видин и пещерите Леденика, Венеца и Деветашка! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт

Офертата е разграбена! от 07.01.2020г до 19.02.2020г
Грабнати ваучери:
12
Предоставено от: Info Point
Цени от: 155лв
Запиши се за известие при нова оферта от Info Point
Email:
Други текущи оферти5

За офертата

В рамките на 3 дни Info Point ви канят да опознаете няколко красиви забележителности на страната ни! Вижте какъв маршрут са ви подготвили и се заредете с добро настроение!

Екскурзия до Панагюрище, Враца, Белоградчик, Видин, Крушунски водопади и пещерите Леденика, Венеца и Деветашка на 29 Февруари - 2 Март: 2 нощувки със закуски, плюс транспорт:

Варианти на офертата:
С отпътуване от Бургас 155 лв на човек
С отпътуване от Варна 165 лв на човек


Офертата включва:

• Транспорт с лицензиран автобус;
• 2 нощувки със закуска в хотел 2 или 3* във Враца;
• Водач от туристическата агенцията по време на пътуването.

Допълнителни услуги (по желание и срещу доплащане към туроператора):
• Входни такси на посещаваните обекти:
- Музеен комплекс Панагюрище - 7лв, 4лв за ученици и пенсионери (необходимо е да предоставите документ);
- Пещера Леденика (вход с беседа) - 9лв;
- Белоградчишка крепост - 5лв;
- Пещера Венеца - 8лв;
- Крепост Баба Вида - 4лв;
- Крушунски водопади - 3лв;
• Застраховка "Отмяна на пътуване".

Програма на пътуването:

1 ден
• 04:30ч - отпътуване от Варна;
• 06:30ч - отпътуване от Бургас - Младежки дом;
• 10:00ч - пристигане в Панагюрище;
• 10:00 - 11:30ч - посещение на музеен комплекс (без включен вход и дигитална беседа);
• 11:30ч - отпътуване за Враца;
• 14:00ч - преминаване през Враца и отпътуване към пещера Леденика - възможност за късен обяд (препоръчване да си приготвите храна, тъй като маршрута е дълъг);
• 15:00 - 16:00ч - посещение на пещера Леденика;
• 16:30ч - отпътуване към хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден
• 07:45 - 08:45ч - закуска;
• 09:00ч - отпътуване за Белоградчик;
• 11:00 - 12:00ч - посещение на Белоградчишка крепост (без включен вход);
• 12:00ч - отпътуване за пещера Венеца;
• 13:00 - 15:00ч - посещение на пещерата и време за обяд;
• 15:00ч - отпътуване за Видин;
• 16:00 - 18:00ч - посещение на крепостта Баба Вида с беседа;
• 18:00ч - отпътуване за Враца и настаняване. Нощувка.

3 ден
• 08:00ч - закуска. Освобождаване на стаите;
• 09:00ч - отпътуване за Крушунските водопади;
• 11:30 - 14:00ч - свободно време за разходка и обяд;
• 14:00ч - отпътуване за Деветашка пещера;
• 14:30 15:30ч - посещение на Деветашка пещера и отпътуване за Бургас;
• 20:00ч - приблизително време на пристигане в град Бургас.

Белоградчишка крепост
Намира се на 1.5км от град Белоградчик, сред прочутите Белоградчишки скали. Крепостта съществува от римско време. През І - ІІІ век сл.Хр. римляните построили пътища в новите провинции на империята на Балканския полуостров, както и крепости, за да ги охраняват. Задачата на Белоградчишката крепост била да контролирала пътя от град Рациария (в близост до днешното село Арчар в района на Видин). Римляните построили най-високата част на крепостта, наречена Цитаделата. На няколко метра от нея има останки от друга крепост - Латинско кале, която служела за помощно укрепление. При разделянето на Римската империя през 395г балканските земи влезли в пределите на Византия. В края на VІІ век Белоградчишката крепост попаднала в територията на новосъздадената българска държава.

Исторически музей в Панагюрище
Разположен е в центъра на града. Създаден е въз основа на музейна сбирка, открита през Май 1943г в читалище "Виделина". През 1964г специално за музея е построена двуетажна музейна сграда и макет на възрожденска чаршия. През 1986 година се оформя музеен ансамбъл, който освен централната сграда включва и Дудековата къща с етнографска експозиция; Джуновата къща с етнографска експозиция; Синята Хаджидимитрова къща, в която са експонирани колекции от накити, художествени произведения, ръкописи и произведения на грънчарското и медникарското изкуство; къщата на Иван Духовников, в която през 1870 година е основан революционен комитет; къщата музей "Райна Княгиня"; залата "Панагюрско златно съкровище"; Тутевата къща, където на 20 Април 1876 година е обявено Априлското въстание; Лековата къща - значим исторически и архитектурен паметник от епохата на Възраждането; къщата на Марин Дринов. Историческият музей има следните отдели: Археология, Етнография, Българските земи ХV-ХІХв, Нова и най-нова история и Природа. Зала "Археология" представя оригинални находки, открити при разкопки в землището на Панагюрище. Централно място е отредено на копието на Панагюрското златно съкровище.

Панагюрското златно съкровище е открито през 1949г от тримата братя Павел, Петко и Михаил Дейкови. Състои се от 9 златни съда с общо тегло 6.164кг, датирано ІV-ІІІв.пр.Хр. Оригиналът на съкровището се пази в Националния исторически музей в София и често гостува на изложби по целия свят. Експозицията, посветена на Априлското въстание от 1876г срещу османското владичество, е една от най-значимите. Тя е разположена в три зали - "Оръжието на Априлци", "Априлското въстание", "Освобождението на Панагюрище от османско владичество и участието на панагюрци в Съединението на България от 1885г". Изложените експонати са оригинални реликви с национално значение. Макетът на панагюрската чаршия представя занаятите, характерни за Панагюрския край - абаджийство (производство на вълнени тъкани), златарство, мутафчийство (изработка на изделия от козина), кожухарство, бакърджийство, килимарство и др. Музеят притежава библиотека с над 6000 тома научна литература, старопечатни книги, периодични издания и фондохранилище.

Пещера Леденика
Разположена е на 16км от град Враца, на територията на природен парк "Врачански Балкан". Пещерата се намира на 830м надморска височина в Северозападния - Стрешерски дял на Врачанската планина. Леденика отваря врати за посетители през 1961г, а през 2005г инфраструктурата й е изцяло обновена. В нея живеят 53 животински вида, сред които и насекомото Светломразец, което се е адаптирало толкова добре към тъмнината, че ако излезе на светлина, умира. Името си Леденика носи от ледените сталагмити, сталактити и сталактони, които се образуват през зимата в началото близо до входа. В пещерата има малко, немного дълбоко синтрово езеро, което според едно поверие изпълнява желанието на всеки, който потопи ръката си в него.

Пещера Венеца

Пещера Венеца (понякога неправилно наричана пещера Венец) се намира в местността Краище на около 3км от гара Орешец и на 14км от град Белоградчик. Отворена за посещения от 1 Юни 2015г с гид от местния пещерен клуб "Бел прилеп" към туристическо дружество "Белоградчишки скали" град Белоградчик. Пещера Венеца се смята за една от най-красивите в страната заради многото на брой и различни образувания. За красотата допринася и цветното осветление, което представя различните образувания по един съвсем различен за България начин. Можете да видите следните образувания: ледени кристали, сталактити, сталагмити, аргонитни кристали, гроздовиден сталактит (много рядко се среща в пещерите в България), дендрити и други. Има оприличено на Дева Мария образувание. По целия под са разпръснати различни на цвят кристали, дължащи се на кристализацията на водата и минералите в заобикалящите ги скали. Пещерата се смята за изключително красива със своите калцитни образувания.

Крепост Баба Вида
На площ от 9.5дка на брега на река Дуна, в в северната част на Видин се намира крепостта "Бабини Видини Кули" или още наричана "Баба Вида". Крепостта е изградена върху останки на античния град Бонония. Строежът на средновековния замък започва през втората половина на Х век, но по време на Второто българско царство (края на ХІІ - ХІV век) се извършва и най-същественият градеж. Последният български цар преди падането на България под османско владичество Иван Срацимир (1324 - 1397г) е живял в крепостта. Съществува легенда, според която Вида е била най-голямата дъщеря на заможен български болярин. Заради неуспешните бракове на сестрите си Кула и Гъмза, Вида отхвърляла всички предложения за женитба, изградила замъка и останала в него през целия си живот.

Крушунски водопади

Едни от най-атрактивните забележителности в страната. Намират се на 35км севроизточно от град Ловеч, в местността Маарата. За улеснение на туристите има изградена екопътека, включваща повече от 15 мостчета, разположени из живописната местност. От две страни екопътеката е заобиколена от красива растителност и бигорови скали. Мостчетата се разделят на няколко маршрута, така че да осигурят достъп до цялата местност. На най-високата точка в края на екопътеката се намира пещерата Водопада, откъдето извира водата, която се спуска от височина над 15м и образува множество прагове и басейнчета. Пещерата не е благоустроена и влизането в нея без специална екипировка и подготовка е забранено.

Деветашка пещера
Намира се на 18км североизточно от Ловеч и на 2км от село Деветаки. Пещерата е известна още като Маарата или Окната заради седемте различни по големина отвори на тавана, през които прониква светлина и осветява централната зала и част от двата й клона. В началото на 50-те години на ХХ век се провеждат по-сериозни проучвания на пещерата във връзка с превръщането й в склад. Проучванията показват, че Деветашката пещера е била обитавана с известни прекъсвания през почти всички исторически епохи. Най-ранните следи от човешко присъствие са от средата на старокаменната епоха преди около 70 000г.пр.Хр. Деветашката пещера е сред пещерните находища с най-богати културни останки от новокаменната епоха (6 - 4 хил.пр.Хр.). Входът на пещерата е широк 35м и висок 30м. На около 40м навътре входът се разширява, като образува просторна зала с площ от 2400кв.м. Височината на залата е 60м, а на места достига и до 100м.

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 7 Януари до 26 Февруари 2020г

С предварително записване на: 088 28* **** (скрит), най-късно до 3 дни преди дата на пътуването.

Екскурзията ще се проведе на 29 Февруари - 2 Март, с отпътуване от Варна и Бургас - според избрания вариант.

Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стая, при двама настанени.

Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Офертата включва застраховка с лимит на отговорност 1000лв за лица до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).

Разходи от личен характер не се поемат от туроператора.

За самостоятелно настаняване се доплащат към туроператора 26лв.

Прочети още
4.90 от 55 оценки
33
50 · 91%
4 · 7%
1 · 2%
Дони преди 4 дни
Много съм доволна!Организацията ,беше На ниво,отношение имаше към всеки един пътник.Препоръчвам!
 · подкрепям!
Татяна преди седмица
Поездка была просто великолепна! Большое спасибо гиду Георгию за внимание и хорошую работу.
 · подкрепям!
катя преди седмица
Екскурзията е впечатляваща и незабравима. Препоръчвам на всеки да отиде и види нашите родопски чудеса.
 · подкрепям!
Димитър преди месец
Интересни дестинации.Компактно предвижване. Перфектен тайминг. Бонус обекти.Хотела супер.Като цяло прекрасно.Задължително при възможност отново сме с вас. Поздрави !!!
 · подкрепям!
Радина преди месец
Много сме доволни от екскурзията! Имаше достатъчно време да се разгледа всичко и да се направят снимки. Шофьорът на автобуса допринесе за добрата атмосфера по време на пътуването. Бихме използвали услугите на фирмата отново и дори за по-дълго пътуване (2-3 дни).
 · подкрепям!
Весела преди месец
Отлично организирана екскурзия! В микробуса имаше маски и дезинфектант.
 · подкрепям!
Taня преди месец
Info point is the best agency you can choose from the Bulgarian market! Very professional with attention to detail and very friendly staff! You will really get much more than you have paid for...unforgettable experience. Very suitable for families with children too. I highly recommend the company and will definitely use their services in the future.
Returning customer
1 · подкрепям!
Татяна преди 3 месеца
Беше прекрасно
1 · подкрепям!
Стойчо преди 5 месеца
Супер беше! Много сме доволни!
1 · подкрепям!
Svetlana преди 5 месеца
Интересно, полезно и приятно уикенд- преживяване.
1 · подкрепям!
още отзиви
Адрес и контакти
Бургас, Изгрев, Plaza Mall, ет. 1
Тел.:
088 28* **** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Неделя: 10:00 - 21:00ч.
Профил
Офертата е осигурена от Info Point
За фирмата

Info Point - Травел център от ново поколение!

Компанията Инфо пойнт възникна като идея през далечната 2011 г. След разработване на бизнес план и стратегия за развитие, създадохме и първите два продукта - бранда "Инфо Пойнт" и туристическия пътеводител Info Guide. През 2014 година стартирахме нашата първа Туристическа Информационна точка под логото INFO POINT, която бе локализирана на централната алея, точно пред хотел Кубан в к.к. Слънчев бряг. Последва бързо развитие на компанията...

"Кои сме ние и какво предлагаме?

Info Point е лицензиран туроператор със сертификат N PK-01-7403, издаден на 26.05.2015 от Министерството на Икономиката,Енергетиката и Туризма на Република България. Ние предлагаме професионално обслужване, коректна информация за туристически продукти, региона и страната.

Нашата Info Point екскурзионна секция разполага с над 100 000 оферти за пътувания както във България, така и в чужбина.
В издавания от компанията туристически пътеводител Info Guide, насочен изцяло към туристите и гостите на комлексите, може да се открие полезна информация за едно по-приятно пребиваване в нашата страна. Това безплатно издание набра изключително голяма популярност още от самото си издаване през 2014 година.

Екипът ни се състои от млади, амбициозни и мотивирани колеги, които могат да отговорят и на най-странния и интересен въпрос винаги със любезна усмивка. Подготвили сме изненади за гостите на България през 2019. Като начало седем позиции под логото на INFO POINT, ще бъдат отворени през летния сезон по черноморието и централен офис в град МОЛ Бургас Плаза през цялата година.

Info Guide се издава от Инфо пойнт ЕООД и е запазена марка на компанията. Разпространява се безплатно в подбрани обекти и информационни точки.

Нашите основни дейности:
• Продажба на екскурзии в страната и чужбина;
• Продажба на самолетни и автобусни билети;
• Продажба на круизи в цял свят;
• Рекламна дейност по черноморието;
• Издателска дейност (Инфо Гайд);
• Мениджмънт на туристически услуги;
• Организация на ивенти и събития в сферата на туризма;
• Посрещане на бизнес делегации и съпътстваща дейност;
• Копирни услуги;
• Медицински застраховки от Групама;
• Стокови кредити от Уникредит Булбанк за почивки на изплащане."

Още за Info Point вижте в профила им в Grabo.bg

Офертата е осигурена от ИНФО ПОЙНТ БГ ЕООД, ЕИК: BG202997191.

Предишни оферти55
Виж още
Посети Калофер и водопада Райското пръскало! Нощувка със закуска, плюс транспорт
105 лв. на човек 8.07 - 24.07
31 : 12 : 06
Калофер, Райското пръскало
Виж Крушунските водопади, Белоградчик, Видин и пещерите Леденика, Венеца и Деветашка! 2 нощувки със закуски и транспорт
152 лв. на човек 8.07 - 23.07
31 : 12 : 06
Панагюрище, Враца, Белоградчик, Видин, Крушунски водопади, Леденика, Венеца, Деветашка пещера
Екскурзия до Триград, Борино, Широка лъка и пещерите Ягодинска и Дяволското гърло! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
140 лв. на човек 8.07 - 23.07
31 : 12 : 06
Дяволско гърло, Ягодинска пещера, Триград, Широка лъка, Борино, Араповски манастир, Чудните мостове
Виж пещера Проходна, Луковит, Крушунските водопади и Етъра! Нощувка със закуска, плюс транспорт
102 лв. на човек 2.07 - 17.07
93 : 12 : 06
2 грабнати
Луковит, Етър, Крушунски водопади, пещера Проходна
Още оферти за Панагюрище
Почивка в Панагюрище! Нощувка със закуска
27 лв. на човек 22.04 - 31.08 3 грабнати
Панагюрище
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати