X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Почивки

Посети Дунавската столица! Еднодневна екскурзия до Русе, пещера Орлова чука и Басарбовският скален манастир на 5 Август

Офертата е разграбена! от 14.07.2017г до 31.07.2017г
Грабнати ваучери:
21
Предоставено от: E-Tours Русе
Топ цена: 32лв
Запиши се за известие при нова оферта от E-Tours
Email:
Други текущи оферти1

За офертата

Ако и до ден днешен не си виждал река Дунав, E-Tours ще ти я покажат, заедно с всички културно-исторически забележителности на Русе!

Еднодневна екскурзия до Русе, пещера Орлова чука и Басарбовският скален манастир на 5 Август - за 32лв на човек!

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен автобус от Добрич и Варна;
• Екскурзоводско обслужване;
• Застраховка.

Офертата не включва:
• Билет за разходка с кораб Русчук (1 час) - 10лв, при минимум 30 туристи;
• Входна такса за пещера Орлова чука: за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания - 2лв, за деца до 7г - 0.50лв, за групи над 5 човека - 5лв на човек;
• Входна такса за скален манастир "Свети Димитрий Басарбовски" - 4лв;
• Регионален исторически музей - 3лв на човек; за ученици, студенти, пенсионери - 1лв;
• Къща музей "Захари Стоянов" - за възрастни - 3лв; ученици и пенсионери - 1лв;
• Музей на транспорта - за закрита експозиция - 4лв; за открита експозиция - 6лв; разглеждане на откритата експозиция без качване във файтоните - 2лв;
• Пантеон на възрожденците - 1лв.

Програма:

05:15ч отпътуване от гр. Добрич от Младежки дом.
06:00ч отпътуване от гр. Варна, ул. Антим I в посока пещера Орлова чука.

Около 09:00ч посещение на пещера Орлова чука, която се намира на около 40км от Русе, в близост до село Пепелина. Името й идва от скалния венец, който стои над входа. Орлова чука е местообитание на прилепите голям подковонос (Rhinolophus ferrumequinum), малък подковонос (Rhinolophus Hipposideros) и остроух нощник (Myotis blythii). В галериите живее и писклив прилеп (Chiroptera), който е уникален за Европа вид. От изкуствения вход на Орлова чука се влиза в първата пещерна зала. Наричана е "Концертна", защото заради добрата й акустика в нея често се изнасят концерти, като всяка година през месец август, по време на Събора на пещерата се изнася и празничен концерт. Именно в "Концертната зала" се намира "Големият сталактит" с височина 3.5м и диаметър 50см. В пещерата има и много други интересни образувания - "Динозавъра", "Бухала", "Костенурката" и др.В "Голямата галерия", която се намира на запад от "Концертната зала", има множество красиво оформени синтрови езера.

Най-голямата и благоустроена зала в пещерата е "Големите сипеи. До "Големите сипеи" е разположена залата "Малките сипеи". На запад от главната галерия започва тунел, на края на който се намира "Космическата зала".При малката зала "Почивка" е оформен тунел, в края на който има калцитни кристали, които приличат на пукнатини.

Около 10:15ч отпътуване за Басарбовският скален манастир "Св. Димитрий Басарбовски" разположен в долината на река Русенски Лом, близо до село Басарбово и на 10км от град Русе. Скалният манастир води началото си още от Второто българско царство, но за пръв път името му се споменава в османски данъчен регистър от 1431г. За известно време през XIX в. манастирът останал без обитатели, но през 1937г тук се заселва отец Хрисант от Преображенския манастир и дава ново начало на религиозното средище. Най-известният обитател на манастира е роденият през 1685г в село Басарбово св. Димитрий Басарбовски, който прекарал целия си живот в светата обител. След смъртта си монахът бил погребан в селската църква, но по време на Руско-турската война от 1768-1774г мощите му са пренесени в Букурещ в църквата "Св. с. Константин и Елена", където се намират и до днес. Басарбовският манастир е единственият действащ скален манастир в България.

Отпътуване за град Русе. Заради красивата си архитектура и вътрешното оформление на сградите, проектирани от италиански, австрийски, немски и български архитекти, Русе е наричан "малката Виена".

Един от символите на града е Доходното здание - красива обществена сграда в центъра на Русе. Построена е през 1901-1902г и впечатлява с великолепната си фасада и седемте фигури на покрива. Те са символ на изкуството, науката, земеделието, занаятите, търговията, отбраната и свободния полет на духа. Най-отгоре е символът на търговията - Меркурий.

Посещение на Регионалният исторически музей. В него се съхраняват над 130 000 паметници на културата, между които е и Боровското тракийско съкровище - сервиз от пет сребърни ритуални съда, датирани от IVв пр.н.е. Интересна забележителност е и Музеят на градския бит, наричан още "Къщата на Калиопа". Експозицията му пресъздава интериора на богат русенски дом от края на XIX и началото на ХХ в., а красивите стенописи на втория етаж са дело на австрийския живописец Шарл Шаусберг.

В близост до Музея на градския бит се намира къщата музей "Захари Стоянов". В нея са изложени две експозиции - едната е посветена на революционера и писател Захари Стоянов (1850 - 1889г), а втората проследява историята на семейство Обретенови от Русе и дейността им за националноосвободителното движение за освобождение от османско владичество.

Тленните останки както на Захари Стоянов, така и на редица други велики българи, се съхраняват в Пантеона на възрожденците в Русе. В храма-костница е отдадена чест на над 450 възрожденци.
Посещение на единственият в България Национален музей на транспорта, който се помещава в сградата на първата железопътна гара в България. Сред най-интересните експонати на музея са вагоните на царете Фердинанд (1887 - 1918г) и Борис ІІІ (1818 - 1943г), а също и салонният вагон на султан Абдул Азис (1830 - 1876г). В сградата на музея има три зали, разказващи историята на железопътния транспорт и корабоплаването в България.
Отправяне за разходка с кораб Русчук с продължителност около един час. Корабът разполага с 66 места за пасажери, както и с опитен и квалифициран персонал, обслужващ прилежащите барове и местата за забавление.

Романтична разходка с кораб по Дунав - Корабчето има уютна и приятна зала с малък бар на долната закрита палуба, а на горната е създадено място за снимки и разходки, както и са поставени сепарета с мека мебел. Реновираният плавателен съд разполага с редица вътрешни атракциони и места за отдих и релакс по време на пътуването. На борда му се помещава закрит ресторант с бар на долната палуба и открит бар на горната, където туристите могат да се насладят на красивата панорама в приятна компания. "Русчук" е оборудван със съвременна аудио и видео техника, чрез която ще бъдат представени по най-прецизен начин интересните факти около историята на региона.

Свободно време в Русе. Отпътуване за Варна и Добрич в 17:30ч. Пристигане съответно в 19:30 в град Варна и 20:30ч в Добрич.

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 14 Юли до 3 Август 2017г

С предварителна резервация и подписване на договор на място в офисите на туропераора до 3 Август. Необходимо е да се представи личната карта, номер и секретен код на ваучера.

Екскурзията ще се проведе на 5 Август, с тръгване от Варна и Добрич.

Един ваучер е за един човек.

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Застраховка.

Офертата не включва (доплащане към туроператора):
• Билет за разходка с кораб Русчук (1 час) - 10лв, при минимум 30 туристи;
• Входна такса за пещера Орлова чука: за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания - 2лв, за деца до 7г - 0.50лв, за групи над 5 човека - 5лв на човек;
• Входна такса за скален манастир "Свети Димитрий Басарбовски" - 4лв;
• Регионален исторически музей - 3лв на човек; за ученици, студенти, пенсионери - 1лв;
• Къща музей "Захари Стоянов" - за възрастни - 3лв; ученици и пенсионери - 1лв;
• Музей на транспорта - за закрита експозиция - 4лв; за открита експозиция - 6лв; разглеждане на откритата експозиция без качване във файтоните - 2лв;
• Пантеон на възрожденците - 1лв.

Необходими документи:
- за възрастни: валидна лична карта;
- за деца под 18г, непридружавани от единия или от двамата си родители - нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и 2 копия).

Студентите които искат да ползват намаление за таксите на музеите, трябва да носят със себе си студентска карта, която да представят при поискване. Учениците, за да ползват намаление също трябва да представят ученическа карта.

Прочети още
4.70 от 551 оценки
323
448 · 81%
77 · 14%
12 · 2%
5 · 1%
9 · 2%
radostina преди 4 месеца
Прекрасни изживявания по време на ексурзията до Констанца! Изключително интелигентна, позитивна и усмихната беше нашата екскурзоводка -Надежда Хорозова, както и шофьора ни, акуратен и добър професионалист.Адмирации и към Кремена, много учтива и добронамерена, млада дама, в офиса във Варна.
Ходили сме няколко пъти до Констанца и пак бихме отишли!
2 · подкрепям!
Стефка преди 5 месеца
Добра организация на времето за пътуване, и посещение на туристическите забележителности. Приятно и професионално отношение на служителите на Е- турс. :)
 · подкрепям!
gergana преди 8 месеца
Хареса ми,доволна съм
1 · подкрепям!
Stela преди 10 месеца
Много съм доволна! Приятна екскурзия за един ден и си струва парите!
 · подкрепям!
diana преди 10 месеца
pak povtarame
 · подкрепям!
Венета преди 10 месеца
Много съм доволна от цялата организация и си прекарахме чудесно.
 · подкрепям!
Darina преди 1 година
Организацията на екскурзията беше много добра, местата за посещение интересни и поднесената информация полезна, прекарахме един приятен ден в Румъния, за което благодарим.
 · подкрепям!
Диана преди 1 година
Доволни сме от екскурзията! Екскурзовотката обясняваше добре и много подробно, автобуса беше комфортен и с климатик. Всичко беше добре организирано!
 · подкрепям!
Ивелина преди 1 година
Много добро обслужване!
 · подкрепям!
Валя преди 1 година
Ще използвам отново услугите на E-Tours ,заради добрата организация и професионалните качества на екскурзоводката ! Специални благодарности на Румяна,за увлекателните разкази и знанията ,които сподели с нас !
 · подкрепям!
още отзиви
Адрес и контакти2
Варна, Център, ул.Оборище 13 A ,офис 103
Тел.:
052/4** *** (скрит), 088 22* **** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Петък: 09:30 - 12:00 и 13:00 - 17:30ч.
Добрич, Център, ул.България 3 ,офис 13 и 33
Тел.:
058/ 6** *** (скрит), 088 67* **** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Петък: 09:30 - 12:00 и 13:00 - 17:30ч.
Профил
Офертата е осигурена от E-Tours
За фирмата

E-Tours е лицензиран български туроператор, специализиран в реализирането на екскурзии в страната и чужбина!

E-Tours е компанията, която може да ви предложи комфортно и уютно пътуване на изключително изгодни цени и условия!

• Застраховка за туроператорска отговорност #00100000576;
• Удостоверение за туроператорска дейност #РКК-01-6244;
• Сертификат за качество по ISO 9001:2008 #QMS/12240/BG.

Още за E-Tours вижте в профила им в Grabo.bg

Офертата е осигурена от Е-ТУРС ООД, ЕИК: BG200374418.

Въпроси и отговори1
Ако не се съберат достатъчно хора, ще се състои ли екскурзията и какво ще стане с платените ваучери?
Здравейте,
В случай че не се съберат достатъчен брой хора за да се проведе екскурзията ще Ви се възстанови сумата!
Поздрави
Екипа на Е - Турс!
Предишни оферти135
Виж още
Още оферти за Русе
Еднодневна екскурзия до Русе и Басарбовски и Ивановски скални манастири
29 лв. на човек 13.05 - 16.07 11 грабнати
Русе, Ивановски манастир, Басарбовски манастир
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати