X

Парк Мини България

0.00 лв Бонуси за клиенти
0 Посещения
Снимка 1/7 Снимка 2/7 Снимка 3/7 Снимка 4/7 Снимка 5/7 Снимка 6/7 Снимка 7/7
Този обект не участва в Grabo Club!
Информация за обекта

В Парк Мини България - "Търновград - духът на хилядолетна България" е първият парк с макети на исторически и природни забележителности в България. Открит е на 30 септември 2017г. Разположен е на площ от 11 460кв.м в местността Френкхисар, в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново. Само за час тук може да обиколите цяла България и да разгледате над 70 миниатюри на най-значимите забележителности в страната - Храм-паметник "Свети Александър Невски", Народния театър "Иван Вазов", Рилският манастир, Бачковският манастир, крепостите и дворците на България. В парка може да видите паметници от Римската епоха (Амфитиатър и Акведукт от Пловдив), и да проследите българската държавност от Първото българско царство със столица в Плиска (Голямата базилика), Второто българско царство със столица във Търново (крепост Царевец), паметници и храмове, посветени на Руско-турската война през 1877-1878г (панорама Плевенска епопея) към съвременното време. В мини България ще видите двореца на румънската кралица в Балчик и резиденциите на българските царе "Врана", "Евксиноград" и "Царска Бистрица".

Макетите са в мащаб 1:25, изработени са по фотометрични заснемания от PVC и са експонирани на открито през цялата година. Паркът е изграден съобразно изискванията за достъп на хора с увреждания и разполага със собствен паркинг. На територията му има Wi-Fi и функционира интернет екскурзовод.

Специално за ученици и студенти е разработена образователна програма с часове по родолюбие "Опознай България"

Адрес и контакти
Тел.:
Раб. Вр:
Понеделник - Неделя: 09:00 - 19:30ч.
GPS:
N 43 04.818 E 25 39.282
45
96 · 83%
15 · 13%
3 · 3%
1 · 1%
Силвия преди 3 дни

Супер беше

Pavlinka преди 5 дни

Много хубаво направени макети .Заслужава си посещението.

Иванка преди седмица

Препоръчвам горещо, който е отседнал във Велико Търново, да посети и Парк Мини България. Доволни сме от видяното, както и от обслужването.

Божидар, преди 3 седмици

Заслужава се да се види. Приятно място.

Екатерина преди месец

Беше много интересно и за възрастни и за децата! Препоръчваме.

Надя преди месец

Имах повече очаквания. Голяма реклама за да видя хотелите по морето - това не знаех, че е атракцията и лицето на България.

Десислава преди 2 месеца

Всичко беше много красиво

Veneta преди 2 месеца

Много е хубаво, единственият проблем беше с придвижването по ситния чакъл с бебешка количка.

Стоянка преди 2 месеца

Всичко беше страхотно, с изключение на грозната музика от циганската махала!

Biserka преди 2 месеца

Poseshtenieto na Parka na Miniatyurite tryabva da se prevyrne v zadyljitelna uchenicheska ekskuzia za uchenizite ot IV-ti do VI klas .

още отзиви
Изтекли промоции8