X

Хаджигергевата къща

0.00 лв Бонуси за клиенти
0 Посещения
Снимка 1/19 Снимка 2/19 Снимка 3/19 Снимка 4/19 Снимка 5/19 Снимка 6/19 Снимка 7/19 Снимка 8/19 Снимка 9/19 Снимка 10/19 Снимка 11/19 Снимка 12/19 Снимка 13/19 Снимка 14/19 Снимка 15/19 Снимка 16/19 Снимка 17/19 Снимка 18/19 Снимка 19/19
Този обект не участва в Grabo Club!
Информация за обекта

Хаджигергевата къща се намира в махалата Горни край, в село Жеравна. До къщата се стига по тесни калдъръмени улички. До входната врата има широко място, на което могат удобно да паркират няколко автомобила.

Къщата се отоплява с локално парно, разполага с индивидуална хидрофорна инсталация, която гарантира непрекъснато подаване на питейна вода.

Къщата е на повече от 250 години. Строена е от богатия занаятчия и просветен деец хаджи Герги. Къщата е реставрирана, като интериорът е запазен почти в оригиналния си вид. Запазени са всички ръчно изработени дърворезби и елементи. Обзавеждането също се доближава максимално до онова отпреди 250 години.

Встрани от къщата има самостоятелна постройка, в която се помещават кухнята и трапезарията, оборудвани по всички съвременни изисквания.

Предлагат вкусни специалитети от националната и световната кухня. Предлагат възможности за развлечения и различни атракционни програми: пикници, еко-пътеки, екскурзии до исторически и природни забележителности, посещение на пещери, риболов и други. Могат да направим почивката ви наистина приятна и незабравима.

8
13 · 81%
1 · 6%
1 · 6%
1 · 6%
Видол преди месец

Прекрасно място за релакс. С невероятен късмет улучихме може би най-страхотната комбинация от невероятно добре реставрирани и поддържани къщи на над 300 години, както и любезно и топло посрещане от техните домакини. Ако искате да се откъснете от забързаното ежедневие и да се върнете няколко стотин години назад във времето и бита на старите българи - това е мястото. Горещо препоръчвам Хаджи Гергевата къща , Къщата с лозницата и Кенара. И трите са на домакина Цветан и неговата съпруга. Успех!

Йорданка преди 1 година

Жеравна е едно приказно местенце, къщата е уникално красива, а домакините бяха изключително гостоприемни. Прекарахме прекрасно.

DIANA преди 1 година

Много ми хареса- къщата,атмосферата, храната и любезните домакини, много приятно и истинско място , бих го посетила и през зимата

Живко преди 2 години

Страхотна атмосфера и невероятно гостоприемство!

Калин преди 3 години

Уютно местенце с гостоприемливи и любезни домакини!

Aneliq преди 3 години

Страхотна къща с любезни и мили хора.Ако искате да си починете това е мястото.Пропускам храната беше чудесна, домашно приготвена.

Elena преди 3 години

Много уютна къща, с любезни домакини. Домашно приготвената храна беше изключително вкусна :)

Петя преди 3 години

Очаровани и много доволни останахме, както от мястото, така и от домакините. Препоръчвам на всички, които търсят спокойно място за почивка!

Текущи промоции1
Изтекли промоции12