X
Тази оферта вече е разграбена!
» Виж всички активни оферти за Култура

Спектакълът "Ана от другата страна" на 20 Февруари, в Държавна опера - Бургас

Офертата е разграбена! от 07.02.2018г до 16.02.2018г
Грабнати ваучери:
32
Предоставено от: Драматичен театър - Търговище ул. Климент Охридски 2
Цена: 16лв 8лв
Запиши се за известие при нова оферта от Драматичен театър - Търговище
Email:

За офертата

Драматичен театър - Търговище представя един модерен спектакъл, в който 17-годишно момиче си задава екзистенциални въпроси, чиито отговори открива по необикновен начин. Пренасяйки се във времето и озовавайки се "от другата страна", тя се среща грешници от литературното ни минало, които търсят прошка. Но ще се завърне ли променена от това?

Спектакълът "Ана от другата страна" на 20 Февруари от 19:00ч, в Държавна опера - Бургас 8 лв вместо 16 лв

Повече за спектакъла:

Авторския спектакъл "Ана от другата страна" на Надя Асенова

"Младостта се носи върху
крилете на неприспособимостта."
Венцеслав Константинов

"…......ми е 'се таа, брат......."
Младите днес: толкова много информация, толкова много възможности и толкова много въпроси: "Познават света, но познават ли себе си? Какви са техните каузи, какво ги различава от предишните млади? Дали в стремежа си да им дадем всичко, не им отнемаме възможността да се борят, да откриват, да търсят? Кой бърка - те или ние - техните родители?" Сепва ме отново познатия възглас:'...ми е 'се таа, брат.." В опит да отговорим на тези въпроси, ние от драматичен театър Търговище, създадохме спектакъл, ориентиран към младите хора, техните родители и всички, които искат да задават въпроси и да търсят отговори.

"Ана от другата страна" е авторски текст, базиран на три произведения - "Железният светилник" на Д. Талев и драмите "Вампир" на А. Страшимиров и "Албена" на Й. Йовков. Целта на този спектакъл е да ангажира младите, с едно изненадващо пътешествие сред емблематични женски образи от българската драматургия и литература.

Действието стартира в съвременен клуб-дискотека. Еднообразен ритъм, пиещи и подскачащи млади хора. Почти никой не разговаря, защото шумът не позволява, а и явно няма нужда. Едно седемнайсет годишно момиче - Ана се опитва да си отговори на важни въпроси под натиска на родители, приятели, гаджета и т. н. Въпроси като: "Коя съм аз? Какво искам? Какво да правя с живота си?...не ми е 'се таа, брат...". Ситуацията ескалира до физически сблъсък и доведена до крайност, Ана полита от покрива на клуба. Един безсмислен и отчаян полет, който я отвежда… от другата страна.

Там я посрещат три жени, принудени да преживяват отново и отново вината си. Вината на Султана спрямо Катерина; на Малама към Вела; на Албена към Куцар. Ана става неволен свидетел и участник в тези отношения, сблъсквайки се с три коренно различни мирогледа към света. (Властната Султана припознава в Ана дъщеря си Катерина и е готово отново да я жертва, за да не допусне петно върху доброто име на семейството. Коравата Малама, вижда в Ана своята дъщеря Вела. Безпощадна към чувствата на момичето и в желанието си да се противопостави на всички - Малама омъжва Вела насила за нежелания Динко. Встрани от тези властни и силни жени, но с не по-малка твърдост, стои Албена. За нея именно любовта е единствена истина и смисъл). Всяка една от тези жени е извършила грях и всяка търси прошка за този грях. Анна от 21 век, успява да им прости, съпреживявайки техните колебания, твърдост, разкаяния. Ана се връща в своето време различна. Успява да си отговори на въпроса "Коя съм аз и сега накъде?"....не определено, не ми е 'се таа, брат...

Стъпвайки върху българската класика, ние се стремим да предложим на младите друг поглед към решаването на техните проблеми. Вярваме, че себепознаването, припознаването на корените и нашата идентичност, са вярната отправна точка в един глобализиран свят. Днес има твърде много информация и твърде малко задълбоченост. Способността да се анализират процесите, позволява да се търсят и взимат решения. Това е способност да артикулираш и да заявиш себе си като личност. Всеки индивид, независимо млад или зрял, има нужда от себепознаване. Без него не можем да отидем на следващото стъпало.

Провокирани от проблемите на младите хора, ние създадохме широкоспектърен спектакъл, достъпен и любопитен както за тийнейджърите, така и за техните родители. Смятаме, че атрактивността на представлението се дължи на сполучливата амалгама от съвременност, безценна българска класика и универсалност на проблематиката. За да проведем този разказ, или по-скоро този диалог между поколенията ние, търсихме оригинални решения - сценичен бой, каскади, рисувахме пластически любовта и секса - първичният и зрелият. Заложихме на атрактивна мултимедия и я наситихме с пластически и танцувални картини и с прекрасната музика на Дони. Представлението е подплатено с многобройни преработки на популярни хитове и авторски композиции, създадени специално за спектакъла.

Достигането до максимален брой зрители, особено сред младежката аудитория, би осмислило усилията на нашия екип. Вярваме, че ролята на театралното изкуство в неговата масовост е изключително важна и дава възможност да съчетаем атрактивния, философския и екзистенциалния поглед към днешния ден. Предлагаме Ви спектакъл-търсене, образователен и театрален прийом за изследване на проблемите.... Да, не ни е 'се таа, брат...
Заповядайте на "Ана от другата страна"! Надяваме се това да бъде едно запомнящо се преживяване!"

Надя Асенова

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: 20 Февруари 2018 (Вторник)

Ваучерът не е билет и трябва да се замени за такъв на касата на Държавна опера - Бургас, най-късно до 18:30ч в деня на представлението.

Спектакълът "Ана от другата страна" ще се играе на 20 Февруари (Вторник) от 19:00ч, на сцената Държавна опера - Бургас.

Офертата важи за място на балкон, ред 1 - 7.

Прочети още
4.70 от 81 оценки
28
Всички отзиви
66 · 81%
8 · 10%
5 · 6%
2 · 2%
Отзиви от Мъже
18 · 95%
0 · 0%
1 · 5%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Жени
47 · 77%
8 · 13%
4 · 7%
0 · 0%
2 · 3%
Отзиви от София
21 · 75%
4 · 14%
2 · 7%
0 · 0%
1 · 4%
Отзиви от Добрич
14 · 100%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Варна
11 · 85%
2 · 15%
0 · 0%
0 · 0%
0 · 0%
Отзиви от Бургас
8 · 80%
1 · 10%
1 · 10%
0 · 0%
0 · 0%
Милена преди 7 месеца
Беше забавно.
 · подкрепям!
Веселина преди 8 месеца
ДТ Разград ме изненада доста приятно! Напразни усилия на любовта е много хубаво представление!
 · подкрепям!
Жанета преди 10 месеца
Добра работа на постановчиците и актьорите. Благодаря за труда! Бих Ви гледала отново.
 · подкрепям!
Antoaneta преди 10 месеца
Много ни хареса постановката!
 · подкрепям!
Галина преди 1 година
Постановката е много добра, всички актьори на сцената имат уникално присъствие.
Препоръчвам! Гледайте този спектакъл!
 · подкрепям!
Николай преди 1 година
За Аскеер
 · подкрепям!
steliqna преди 1 година
МНОГО ДОБРИ ПОСТАНОВКИ
1 · подкрепям!
Даниела преди 1 година
Невероятно изживяване и за мен на 29 години и за дъщеря ми на 5 :) Страхотни актьори и ефекти в неостаряващата класика “Сън в лятна нощ”.
1 · подкрепям!
Надежда преди 1 година
Страхотни са. Препоръчвам!
 · подкрепям!
Desislava преди 2 години
Уникална постановка и невероятна игра на актьорите!!! Адмирации!!!! Поклон!!!
2 · подкрепям!
още отзиви
Адрес и контакти
Профил
Офертата е осигурена от Драматичен театър - Търговище
Бургас, ул. Климент Охридски 2
Тел.:
056/ 8** *** (скрит)
Раб.Вр:
Понеделник - Петък: 10:00 - 14:00 и 14:30 - 18:00ч.
За фирмата
Профил
Още за Драматичен театър - Търговище вижте в профила им в Grabo.bg

В културната визитка на област Търговище ярко присъства Драматичният театър. Той е узаконен с Министерско постановление № 274 от 16 юли 1969 година.

Драматичен театър - Търговище е приемащ и продуциращ център на спектакли за възрастни и деца. Разнообразието от жанрове, теми и проблеми в спектаклите привлича различни възрасти и социални слоеве в търговищки и още много региони на България. На сцената на театъра са гостували множество от най-известните български театри и театрални творци. Търговище се оформи като театрален център с традиции и почитатели на изкуството на Мелпомена.

С международна известност и национален престиж се утвърди през годините фестивалът на спектакли за деца "Вълшебната завеса", на който се изявяват професионални състави от България и Европа. Това е единственият национален форум за детски драматични спектакли, подкрепян от Община Търговище и Министерство на културата, със собствен статут и авторитет. Провежда се ежегодно през първата седмица на м.май. За участие се допускат от 14 до 18 театрални трупи от България и чужбина, подбрани след предварителна селекция.

Всяка година през първата половина на юни театърът е домакин на празниците "Дни на големия театър в малкия град" - театрален форум за възрастни, включващ нашумели спектакли от националния театрален афиш.

В своята репертоарна политика екипът на театъра се води от идеята да бъде близо до хората, търсейки теми и сюжети от нашето съвремие. Към собствения творчески екип биват привличани именити актьори и режисьори на национално ниво. Трупата е изключително мобилна и голямата част от представленията се реализират в турне, което прави съпричастни към театралния продукт зрители от малки и големи селища в цялата страна.

Офертата е осигурена от ДТ Търговище, ЕИК: 000867998.

Още оферти за Културни и спортни събития
« Обратно към всички оферти

Въпрос

Изпрати