X

Измерване на костната минерална плътност на поясни прешлени и бедрена шийка, от КИКП Здравен Център Надежда

Офертата изтича след:
38:59:21
Грабнати ваучери:
11
Предоставено от: КИКП Здравен център Надежда бул. Демокрация 94
Цена: 70лв 45лв
Грабни ваучер

За офертата

Не сте ли вие една от всеки три жени или един от всеки петима мъже в света, които ще бъдат засегнати от остеопороза след 50-тата си година? Разберете повече за здравословното си състояние с ваучер за предложението на КИКП Здравен Център Надежда!

Измерване на костната минерална плътност (ДЕХА) на поясни прешлени и бедрена шийка 45 лв вместо 70 лв

Повече за изследването:

Измерването на костната минерална плътност е изследване, което е определящо в процеса на диагностициране на остеопорозата. С оглед навременното откриване на болестта е необходимо изследването на костната минерална плътност да бъде извършено по световно утвърдения референтен метод на двойно-енергетичната рентгенова абсорбциметрия (DEXA). Целта на това изследване е да се определи какъв е рискът от счупване при конкретния пациент, въз основа на което да се вземе решение за профилактика или лечение на това заболяване. Лицата, които трябва да направят такова изследване са:
• Всички жени над 65г, независимо от рисковите фактори;
• Всички жени с ранна естествена или изкуствено предизвикана менопауза с налични рискови фактори за фрактура (ниско телесно тегло, хронични заболявания, използване на високорискови медикаменти и др);
• Мъже над 70г;
• Пациенти със счупване при незначителна травма или физическо усилие;
• Пациенти с хронични възпалителни, онкологични, метаболитни и др. заболявания и/или приемащи медикаменти (кортикостероиди, антихормонално и антитуморно лечение, и др), увеличаващи риска за развитие на остеопороза;
• Пациенти, провеждащи лечение за остеопороза, с цел проследяване на ефекта от него.

Изследва се съгласно утвърдените правила на СЗО костната плътност на поясните прешлени и на бедрената шийка, в легнало положение на пациента. Процедурата е безболезнена. Това изследване не се прилага при пациенти с тежка сколиоза (изкривяване на гръбнака), с деформации, които обхващат повече от два от изследваните четири поясни прешлена и/ или на двете бедрени главички , както и при предхождащи оперативни интервенции в областта на поясния отдел на гъбначният стълб и/ или на двете бедрени главички. Не се изследват бременни жени.

Прочети още

Условия

Валидност на ваучера: от 3 Юли до 14 Август 2020г

С предварително записване на: 087 98* **** (покажи).

Изследването е рентгеново и се извършва с американски апарат Hologic - Discovery.

Сканирането е с времетраене 30 секунди и цялата процедура по изследването - от записване данните на пациента до предаване на резултата продължава общо около 20 минути.

Прочети още
Адрес и контакти
Профил
Офертата е осигурена от КИКП Здравен център Надежда
Бургас, бул. Демокрация 94, каб. 118 - ДКЦ 2 (бившата трета поликлиника)
Тел.:
087 98* **** (покажи)
Раб.Вр:
Понеделник, Сряда и Петък: 09:00 - 12:00ч и 15:00 - 18:00ч.
За фирмата

Здравен център Надежда е създаден през 2017г.

Намира се в гр. Бургас, ж.к. "Славейков", бл. 153. Предлага на пациентите високо специализирана и квалифицирана извънболнична медицинска помощ в областта на Ревматологията и Очните заболявания.

В центъра работят ревматолозите д-р Ирина Момчева, д-р Иван Казмин и д-р Данаил Вълчев и очният специалист д-р Корнелия Карабелева. Д-р Вълчев и д-р Карабелева приемат пациенти и по договор с НЗОК. Към Здравен Център "Надежда" има и Кабинет по остеопороза за измерване на костна минерална плътност.

Той се намира в ДКЦ II (бивша III п-ка), гр. Бургас, бул. "Демокрация" № 94. В него се провежда изследване на костната плътност по световно утвърдения референтен метод на двойно- енергетичната рентгенова абсорциметрия (DEXA) с американски апарат Hologic - Discovery с цел ранно диагностициране и превенция на остеопорозата.

По желание на фирми и работодатели, в Кабинета по остеопороза към Здравен Център "Надежда" се извършват и профилактични ултразвукови изследвания на костна плътност на пета с цел откриване на пациенти с повишен риск от развитие на остеопороза.

Още за КИКП Здравен център Надежда вижте в профила им в Grabo.bg

Офертата е осигурена от ИПСИП- Д-Р ИВАН КАЗМИН ЕТ, ЕИК: 201001465.

Въпроси и отговори1
При установяване на остеопороза назначавате ли някакво лечение?
Здравейте Таня.
Резултатът от изследването помага за поставяне на диагноза и назначаване на лечение ако е необходимо. Но това се прави от лекар, най-често ревматолог.
В кабинета по остеопороза Ви помагаме да разберете резултатите от изследването и ви даваме съвети как да продъжите, но не поставяме диагноза и не назначаваме лечение.
Надявам се тази информация да отговаря на въпроса Ви.
Други разгледани оферти от потребители
Изследване на 56 показателя - разширен профилактичен пакет
27.90 лв. 78 лв. 27.05 - 29.08
14 : 59 : 21
153 грабнати Център
Плато "Микс грил" или "Морски микс"
8.49 лв. 14.99 лв. 2.07 - 30.08 64 грабнати кв. Братя Миладинови
« Обратно към всички оферти
ГрабниЦена: 45лв 70лв

Въпрос

Изпрати