Любопитно 0
2892
Топ 10 любими десерти на българина Публикувано на 19 Декември 2016 от Десислава ·
Негово величество Десертът - как да му устоиш? Някои биха му отказали, но не и истинският българин, който оставя най-доброто за накрая - а именно сладкото удоволствие да погали небцето си с нещо наистина вкусно. А кой, ако не ние, българите, знаем как да си доставим наслада за тялото и душата!



И най-хубавото е, че ако не можете да си го приготвите сами, винаги можете да видите какво се предлага в Grabo.bg - сайтът, в който всеки ден ще откриете кулинарни специалитети от цял свят, и то с 50% отстъпка и нагоре!

А сега вижте Топ 10 любими десерти на нашенци:


10. Мляко с ориз и канела
Десертът, който винаги ще е на почит в българските кулинарни традиции! Приготвя се от прясно краве мляко, ориз, вода, захар, сол, ванилия и канела на прах. Любимият десерт на нашите баби и дядовци, който никога не излиза от мода.




9. Тулумбички
Кой би поканил гости без да го почерпи с прословутите тулумбички? Тези сочни сиропирани бомбички се нареждат сред най-предпочитаните десерти на всички домакини. Приготвят се от брашно, захар, вода, лимонена киселина, масло, сол, захар, яйца и ванилия. Ще ги откриете във всяка кухня!


8. Реване
Пред този сиропиран сладкиш губи волята си всяка дама на диета! Приготвя се изключително лесно от яйца, захар, брашно, бакпулвер, сол и вода. Резултатът е винаги един - неустоим вкус!



7. Домашен кекс с какао
Нищо не напомня за уюта на дома така, както сладкото ухание на кекс, което се носи от кухнята. Приготвя се от яйца, брашно, захар, олио, вода, ванилия, бакпулвер и какао. Кексът е любим десерт на малки и големи, а някои дори го консумират и на закуска.







6. Бисквитена торта
Кой не обича бисквитена торта? Няма такъв! Има я в менюто на всеки ресторант - от кварталното заведение до най-изисканото място. Рецептата е много проста - бисквити, прясно мляко, яйца, захар, ванилия, лимон, заквасена сметана, канела, орехи и какао. А като добавите и малко стафиди или кръгчета банан, ставате достойни за майстори сладкари.





Ако вече се насити на сладичко, винаги можеш да видиш идеи и за нещо соленичко



5. Цедено кисело мляко с мед, орехи и плодове
Ето това е любимият десерт на всички планинари! Приготвя се от цедено кисело мляко, прясно мляко или сметана, захар, плодове и ядки. Не пропускайте да го опитате следващия път, когато сте на ски ваканция - вкусът му е повече от великолепен, когато е направен от домашно цедено мляко.






4. Печена тиква с мед и орехи
Няма по-вкусен и здравословен десерт от печената тиква с орехи и мед - удоволствие за всички сетива! Необходими са ви следните продукти: тиква, мед, орехи и канела, като този плод предварително трябва да се свари преди да се пъхне във фурната и до придобие този разкошен вкус.



След като си нахранил сетивата, се погрижи и за душата с някоя хубава постановка

3. Тиквеник
Коледата се оказва невъзможна без традиционния тиквеник! Ще го срещнете на всяка празнична трапеза. Приготвя се от точени кори, тиква, захар, орехи, канела и олио. Направо ти се приисква да се прибереш у дома и да си похапнеш сладко.



2. Крем карамел
Десертът на нашето детство! Кой не помни любимия вкус на този божествен крем, който бабите ни печаха във фурната? Приготвя се от яйца, прясно мляко, захар, ванилия и лимонов сок. Мек уникален вкус, който гали небцето.








1. Баклава
Никоя Коледа или Нова година не може да мине без традиционния десерт, любим на всеки българин - баклавата! Приготвя се от точени кори, орехи, масло, брашно, захар, яйца, бакпулвер и вода. Обикновени продукти, а сътворяват истинско кулинарно вълшебство!

И ако сега апетитът ви се е отворил повече от всякога, вижте как да го задоволите с неустоимите кулинарни предложения на Grabo.bg - бързо, лесно и изключително вкусно ще си осигурите следващия обяд или вечеря, и то с 50% отстъпка и нагоре! Да ви е сладко!